Sinterklaasgedichten.net is beoordeeld met een 9.0 uit 10 Door 5668 bezoekers reviews-sinterklaasgedichten.net Lees de 271 reviews
Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!
 • Ontvang 5 originele gedichten
 • Volledig gepersonaliseerd
 • In 2 minuten klaar!
Je aanvraag kon niet worden voltooid:
  Voor wie is het gedicht?
  Hobby van <voornaam>
  Het cadeau

  Wil je het cadeau vermelden in het gedicht?

  Je gegevens
  Maak Mijn Gedichten

  Sinterklaas gedichten schrijven

  Jij hebt een dikke pluim verdiend en een enorm groot cadeau van de Sint als jij zelf een goed sinterklaas gedicht gaat schrijven. Helemaal super als je de stap neemt om gewoon zelf je sinterklaas gedichten te schrijven! Dichten is namelijk niet voor iedereen weggelegd. Maar met een aantal tips gaat sinterklaasgedichten schrijven jou zeker weten ook goed af! Let op: want het gaat niet zomaar om een simpel sinterklaas gedichtje. Nee, op SinterklaasGedichten.net leer je echte, serieuze sinterklaas gedichten schrijven!

  Volg alle stappen en sinterklaas gedichtjes schrijven ging je eerder nog nooit zo goed af! Kom op, laat eens zien wat je kan. Zorg dat je straks trots kan zijn op jezelf!

  Sinterklaas gedichten schrijven in 7 stappen

  Stap 1:  Leef je in!
  Sint gedichten schrijven doe je niet zomaar. Je moet niet meteen beginnen met schrijven. Dit lukt namelijk niet. Wanneer je meteen begint met schrijven raak je in de knoop met alles wat je wilt opschrijven. Je gaat strepen en krassen. De volgorde is niet goed en je raakt langzaam geïrriteerd. Voorkom dat dus!
  Voordat je begint moet je je goed inleven in de persoon voor wie het gedicht is. Pak gewoon een vel papier en schrijf alles op wat er bij je opkomt als je aan deze persoon denkt. Bv. zijn lievelingskleur, lievelingsdier, een grappig moment wat jullie samen beleefd hebben, zijn/haar studie of werk, hobby’s, leuke citaten etc.

  Stap 2: Filter
  Filter alle bruikbare woorden en onderwerpen. Schrijf deze op een apart papier. Zet hier alleen woorden op waarover je echt iets kan vertellen. Bijvoorbeeld een nieuwe liefde, een gebeurtenis op vakantie, zijn/haar huisdier of hobby etc. Ga uit van ongeveer 6 onderwerpen.
  Let op: maak hierbij een combinatie van positieve en scherpzinnige onderwerpen. Het gedicht moet namelijk wel een beetje prikkelen. En de ontvanger mag best een beetje blozen! Maar zorg er wel voor dat het gedicht niet te veel negatieve onderwerpen bevat. Want het moet natuurlijk wel een leuke en gezellige avond blijven.

  Stap 3: Mini-gedichtjes
  Voor elk onderwerp kan je nu korte sinterklaas gedichtjes schrijven. Ongeveer vier zinnetjes per gedichtje. Dit vormt straks de basis voor je gedicht.

  Stap 4: Rijmen
  Sinterklaas gedichtjes schrijven betekent voor veel mensen ook: “help ik moet rijmen”. Maar een gedicht moet niet perse rijmen, al het geeft wel extra sfeer. Ga je toch rijmen? Zorg er dan wel voor dat de woorden echt rijmen. Lukt het je niet? Laat dan gewoon niks in je gedicht rijmen, geen probleem hoor.

  Stap 5: Maak één groot gedicht
  Je hebt inmiddels een stuk of 6 mini-gedichtjes geschreven. Hiervan moet je nu één groot sinterklaas gedicht schrijven. Hoe je dat doet? Zorg gewoon voor een logische volgorde. Passen dingen niet bij elkaar? Schrijf er dan nog een paar zinnen tussen zodat het één geheel wordt. Zorg wel voor een spetterend einde. Bijvoorbeeld een grapje of juist een groot compliment.

  Stap 6: Leesbaar, ritmisch gedicht
  Terwijl je het gedicht schrijft moet je in je achterhoofd houden, dan degene die dit gedicht al dan niet hardop gaat lezen het gedicht voor het eerst ziet. Daarom moet je zorgen voor goede zinnen, met een goed ritme. Sint gedichten schrijven is dus ook een kwestie van het gedicht af en toe zelf eens hardop voorlezen.

  Stap 7: Presentatie
  Sinterklaas gedichten schrijven is één, de presentatie is twee, maar daarom niet minder belangrijk. Je gedicht moet er van de buitenkant natuurlijk ook mooi uitzien. Dus let daar op.


  Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt SinterklaasGedichten.net cookies.