Sinterklaasgedichten | Blog | Lees het leukste nieuws!

Zwarte schmink en zwarte pietenpakken nog nooit zoveel verkochtZwarte piet

In aanloop naar Sinterklaas dit jaar heeft Cees van der Horst nog nooit zoveel pakken verkocht en verhuurd als voorgaande jaren. Terwijl hij toch al wel dertig jaar in de verkoop en verhuur van onder meer zwarte pietenpakken zit. Ondanks alle protesten en opgelegde gekleurde Pieten gaan zijn klanten voor zwart. En niet een beetje zwart, nee pikzwart. 

In de groothandel in Breda komen tientallen bestellingen binnen voor zwarte Pietenpakken. De bestellingen zijn nog nooit zo vroeg op gang gekomen en is verdriedubbeld in vergelijking met andere jaren.

Zwarte schmink

Niet alleen de Pietenpakken worden besteld, nog opmerkelijker is de kleur van de schmink die de organiserende personeelsverenigingen van het Sinterklaasfeest voor hun Zwarte Piet willen hebben. Zwart willen ze niet, nee ze willen pikzwart.
In voorgaande jaren werden de Pieten geschminkt met bruin tot donkerbruin, maar dit jaar willen ze gaan voor echt roetzwart. Het zwart met de kleurcodes 001 en 002 zijn echt allemaal uitverkocht en die schmink is dus echt pikzwart.

Geen belangstelling voor gekleurde piet

Bijna is het zover en komt Sinterklaas aan in ons land. Ondanks de grote discussie wel of geen Zwarte Piet is er blijkbaar wel een enorme belangstelling voor een echte ouderwetse Zwarte Piet en een Piet in een blauw pak, geschminkt in vrolijke kleuren daar is helemaal geen belangstelling voor. Hopelijk kunnen we bijna gaan genieten van het Sinterklaasfeest en kan iedereen het ‘gedoe’ over wel of geen Zwarte Piet naast zich leggen, het gaat tenslotte om de kinderen. Zij moeten een leuk feest hebben!

Sinterklaasgedichten.net

Op sinterklaasgedichten.net kun je de leukste artikelen lezen over sinterklaas. Wist je ook dat er sinterklaasgedichten generator is? Binnen een mum van tijd heb jij je perfecte gedicht zonder enige moeite te doen. Probeer het zelf! Velen gingen je voor. Vind je het leuk om zelf te dichten? Bekijk dan onze tips!