Sinterklaasgedichten | Blog | Lees het leukste nieuws!

Top 5 boeken voor hemSinterklaas Boeken

Gisteren kon je lezen wat de top 5 boeken voor vrouwen was, vandaag zijn de mannen aan de beurt. Misschien grappig, maar in allebei de top 5 komen twee dezelfde boeken terug. Hebben mannen en vrouwen dan toch soms dezelfde smaak? Zie wat je hier voor de man kunt kopen! Mooi sinterklaasgedichtje erbij en meneer is ook weer blij!

Nummer 1.
Kieft | Michel van Egmond
Bijna twintig jaar lang droeg voetballer Wim Kieft een groot geheim met zich mee. Dat is nu voorbij. Aan Michel van Egmond, auteur van de mega-bestseller Gijp, vertelde hij zijn onwaarschijnlijke verhaal. Kieft is het verslag van een bittere strijd tegen zijn verslaving. Tegen de demonen in zijn hoofd. Maar het is ook een hoopvol relaas over de voorzichtige wederopstanding van een veerkrachtig mens. Het is een boek vol zelfspot en trots. Triest en soms grappig tegelijk.

 

Nummer 2.
Jamie’s comfort food | Jamie Oliver
Comfort food staat voor ultiem genieten. Het gaat over eten dat herinneringen ophaalt, waar je je goed door voelt, waar je vrolijk van wordt. Je leest over seizoenen, over jeugdfavorieten, over speciale momenten die je wilt vieren. Alleen, met familie of een tafel vol vrienden.

 

Nummer 3.
Stalker | Lars Kepler

Zweden is in de ban van een seriemoordenaar die zijn slachtoffers eerst filmt vanuit het donker, thuis waar ze zich veilig wanen, en het filmpje vervolgens op YouTube plaatst. Enkele dagen later wordt degene die gefilmd is zijn volgende slachtoffer. Het onderzoek naar de moordenaar verloopt stroef, tot bij het lichaam van het vierde slachtoffer een bewusteloze man wordt aangetroffen. De man kan zich echter niets herinneren van de moord. Om zijn onschuld te bewijzen, roept zijn familie de hulp in van hypnotiseur Erik. Maar de informatie die Erik verkrijgt biedt geen enkele duidelijkheid. Dan wordt er een nieuwe moord gepleegd, en de verdachte heeft dit keer een alibi. Er lijkt slechts één persoon te zijn die de zaak kan oplossen: Joona Linna. Maar die is meer dan een jaar verdwenen.

 

Nummer 4.
Kapitaal in de 21ste eeuw | Thomas Piketty
Een van de grootste problemen van de economie is de opeenhoping en de verdeling van kapitaal. Dat hangt nauw samen met problemen van ongelijkheid, van concentratie van welvaart en van economische groei. Bevredigende oplossingen voor die problemen waren tot nu toe moeilijk te vinden. Theorieën te over, maar relevant historisch onderzoek was niet voorhanden.

 

Nummer 5.
De zoon | Jo Nesbo
Sonny is de ideale gevangene. Hij vergeet de zonden van zijn celgenoten en neemt de straf op zich van hen die ongestraft willen blijven. Zo vergaart hij zijn rust, informatie en een paar zakjes heroïne. Tot hij op een dag tijdens een biecht de ware toedracht van zijn vaders dood te horen krijgt.

De toegewijde inspecteur Simon Kefas werkt al jaren voor de politie in Oslo. Zijn voormalige partner, Sonny’s vader, pleegde zelfmoord toen zijn corruptie praktijken aan het licht kwamen. Simon heeft zich nooit neergelegd bij de dood van zijn vriend, en als Sonny bij hem komt met nieuwe informatie besluiten de twee mannen hun vader en vriend te wreken.

 

Nummer 6.
In stukjes | Marc-marie Huijbregts

Nummer 7.
Peter van Uhm | Ik koos het wapen

Nummer 8.
Mocromaffia | Wouter Laumans

Nummer 9.
Persoonlijk | Lee Child

Nummer 10.
Luis Suarez-autobiografie | Luis Suarez, Peter Jenson & Sid Lowe

 

Sinterklaasgedichten.net

Feitje: sinterklaasgedichten.net heeft naast de leukste cadeau-tips ook een speciale gedichtengenerator waarmee je heel eenvoudig een origineel sinterklaasgedicht kunt laten maken. Wil je zelf schrijven, dan kan dat natuurlijk ook. Kijk bij onze tips om je te helpen om zelf een sinterklaasgedicht te maken.