Sinterklaasgedichten | Blog | Lees het leukste nieuws!

Het leukste spelletje op Pakjesavond: DobbelenPakjesavond Dobbelen

Pakjesavond staat natuurlijk garant voor gezelligheid, lekker eten en leuke cadeautjes. Het is niet voor niets een van de meest plezierige familieavonden in het jaar. Om de avond naast al het lekkers, leuke surprises en geweldige gedichten helemaal compleet te maken, speel je het onwijs grappige Sinterklaas dobbelspel! Wij hebben de regels voor jou op een rijtje gezet.

Wat heb je nodig

Het dobbelspel is op Pakjesavond gegarandeerd een hit! Iedere deelnemer zorgt voor twee of drie kleine cadeautjes. Verder heb je een timer en twee dobbelstenen nodig. De duur van het spel bepaal je zelf, het is afhankelijk van hoe lang de pret van jou mag duren. Verder bedenk je elf opdrachten die corresponderen met het aantal ogen op de dobbelstenen.

Dobbelen: het eerste gedeelte

Leg alle ingepakte cadeautjes op een stapel. Om beurten mag iedereen dobbelen; wanneer de ogen op de dobbelstenen aan elkaar gelijk zijn, mag een cadeautje van de stapel worden genomen. Dit gaat zo door tot alle cadeautjes bij iemand terecht zijn gekomen.

De pret kan beginnen!

Iedereen heeft nu een aantal cadeautjes verzameld. Daar houdt het natuurlijk niet bij op; het dobbelen kan nu echt beginnen! Als het goed is, heb je elf opdrachten opgesteld. Zo niet, geven we straks een voorbeeld van hoe je dit aanpakt. Voordat je begint, stel je een timer in. Het is gebruikelijk om een tijd te kiezen tussen een kwartier en een half uur. Binnen deze tijd barst de dobbelstrijd helemaal los! Kies iemand die begint en ga vanaf deze persoon met de klok mee, tot de tijd om is.

Dobbelopdrachten

Heb je nog nooit gedobbeld of heb je weinig inspiratie om opdrachten te bedenken? Dan heb je misschien iets aan het opdrachtenschema dat wij voor je hebben opgesteld!

2: Je mag een cadeautje stelen bij een persoon naar keuze

3: Geef een cadeautje aan de persoon die links van je zit

4: Wissel twee cadeautjes om bij andere mensen in de groep

5: Steel een cadeau van degene die rechts van je zit

6: Schuif allemaal een plaats op naar rechts. De cadeautjes laat je wel liggen!

7: Geef een cadeautje aan een persoon naar keuze

8: Iedereen snel hand omhoog! Degene die dit als laatste doet, moet jou een cadeautje geven

9: Steel een cadeau van degene die links van je zit

10: Schuif allemaal een plaats op naar links. De cadeautjes blijven echter liggen!

11: Geef een cadeautje aan de persoon die rechts van je zit

12: Verdeel al je cadeautjes over de rest van de deelnemers

Geniet van dit hilarische spel!

Sinterklaasgedichten.net

Naast spelletjes heeft sinterklaasgedichten.net ook de mogelijkheid om speciaal voor jou een sinterklaasgedicht te genereren. Simpeler kan niet! Zelf dichten is kan natuurlijk ook. Bekijk wel onze tips om een zo leuk mogelijk sinterklaasgedicht te maken.