Sinterklaasgedichten | Blog | Lees het leukste nieuws!

Speculaas receptSpeculaas

Tijdens het Sinterklaasfeest mogen de speculaas poppen natuurlijk niet ontbreken! En niks is lekkerder dan speculaas zelf maken. De kookpiet ging aan de slag en heeft hier een lekker recept voor jouw eigen gemaakte speculaas. 

Wat heb je nodig voor het recept:

– Half ei
– 50 gram bakmeel
– 50 gram bloem
– 75 gram boter
– 50 gram bruine suiker
– Halve eetlepel speculaaskruiden
– Halve theelepel zout
– 2 eetlepels amandelen

Aan de slag

Begin met de oven voor te verwarmen op 150 tot 160 graden. Klop ondertussen het ei los in een schaaltje. Stop alle ingrediënten in een kom en meng het met elkaar. Snijd de boter met twee messen in kleine stukjes en voeg dit toe aan het mengsel. Vervolgens kneed je alles snel tot een soepele bal.
Het is verstandig om wat bloem op het werkvlak te strooien want anders blijft het deeg plakken. Rol het deeg op het bloem en zorg ervoor dat het een lap wordt van een centimeter dik. Snijd de lap in twee of vier stukken en leg het op een ingevette bakplaat. Bestrijk het deeg met ei en versier de lap met amandelen. Nu kan de bakplaat in je oven en kan je het speculaas bakken in 25  tot 30 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de speculaas 10 minuten afkoelen en haal het met een pannenkoekmes voorzichtig los…. en dan…. SMULLEN!

Sinterklaasgedichten.net

Wist je dat sinterklaasgedichten.net naast de lekkerste sinterklaasrecepten ook de beste sinterklaasgedichten generator van 2015 heeft? Je kunt ook allerlei tips bekijken als je zelf een sinterklaasgedicht wilt schrijven!