Sinterklaasgedichten | Blog | Lees het leukste nieuws!

Snoepgoed van SinterklaasSnoepgoed sinterklaas

Op 5 december maar ook op de maanden ervoor is het snoepgoed van Sinterklaas populair. Niet alleen bij kinderen valt het in de smaak ook volwassenen zijn er niet vies van. Maar welk snoepgoed van de Sint is het beste en het meest bekend bij het Nederlandse volk? Hieronder volgt de top vijf!

1. Kruidnoten
Het kan ook niet anders dat de kruidnoten op nummer één staan. Deze zijn het meest bekend bij het Nederlandse volk sinds het ontstaan van het feest. Kruidnoten worden vaak verward met de veel taaiere pepernoot. Kruidnoten worden vaak gebruikt door de aanwezige pieten als strooigoed!

2. Chocolade letters
Iedereen heeft wel eens een chocolade letter gekregen met zijn of haar voorletter. Chocoladeletters zijn er in alle soorten en maten te vinden. Van een simpele chocolade letter tot een letter met allemaal versiering, persoonlijke teksten of kleine snoepjes. Leef je uit zodat je chocolade letter helemaal naar jou stijl is gemaakt!

3. Suikermuizen
Suikermuizen zijn kleine muizen gemaakt van een suikerachtige binnenkant met een laagje chocolade eromheen. Deze muizen hebben een aparte smaak die kinderen vaak erg lekker vinden. De muizen zijn relatief gezien wel iets duurder en let erop het zijn ook dikmakers dus eet er niet te veel van, maar geniet zeker als je er wel eentje van op eet!

4. Taaitaai
Taaitaai is niet duur en koop je vaak in grote zakken, meestal in de vorm van een pop. Een nadeel van Taaitaai is dat het vrij snel wat harder wordt en dan smaakt de ‘pop’ toch minder lekker!

5. Schuimsnoep
Op nummer vijf staan de schuimsnoepjes. De bekendste vorm is de vorm van sinterklaas en verkrijgbaar in verschillende kleuren. Deze zijn het minst populair omdat ze voor kinderen soms iets te zoet zijn of een minder prettige smaak aan zit.

In de supermarkten vind je ook vaak een zak met verschillende snoepgoed bij elkaar zoals de kruidnoten en schuimpjes. Zo heb je een mix en kunnen de kinderen verschillende snoepgoed proeven!

Sinterklaasgedichten.net

Via het sinterklaasnieuws op sinterklaasgedichten.net blijf je helemaal op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rond sinterklaas. Het is ook mogelijk op deze website om automatisch een sinterklaasgedicht te maken. Een welkome oplossing voor de minder-getalenteerde dichter. Wil je toch zelf dichten? Kijk bij onze tips!