Sinterklaasgedichten | Blog | Lees het leukste nieuws!

Het SinterklaaskookboekSinterklaas Kookboek

In culinair Nederland is Yolanda van der Jagt een grote naam. Samen met Anneke Ammerlaan heeft ze haar achtste boek geschreven: Het Grote Sinterklaas Kookboek, misschien wel het standaardwerk voor eenvoudig en toch feestelijk tafelen in ongedwongen Hollandse familiesfeer, zoals het hoort op Sinterklaasavond. 

Sinterklaasfeest

Het sinterklaasfeest is een gezelligheid zonder opsmuk, de familie ongedwongen bijeen. Op 5 december staat er vaak een gezellig diner op het menu met de familie. Maar de voorpret begint natuurlijk al veel eerder. Al in oktober start het met de eerste pepernoten, gevulde speculaas en chocolade in de winkels, lootjes trekken, surprises en gedichten.

De gerechten in het Grote Sinterklaas Kookboek zijn verbonden aan de dagen rond Sinterklaas en zijn prima zelf te maken. Ook voor de kinderen. Yolanda vindt namelijk dat daar de uitdaging in zit. zij gelooft namelijk dat als je kinderen weet te interesseren voor koken, voor gezelligheid aan tafel, dat ze dat meenemen in hun verdere leven.
Veel kinderen vinden het ook leuk om samen te koken en te proeven van wat ze zelf hebben gemaakt.

Sinterklaas-Kookboek-vrijstaand-720x340

Het kookboek

Yolanda schreef het Grote Sinterklaas Kookboek samen met kok Anneke Ammerlaan, die ook al meerdere kookboeken op haar naam heeft staan. Samen vormden ze een goed team. Anneke is beeldbepalend geweest. Zij zorgde ervoor dat er sfeer in het kookboek ontstond en zorgde voor de teksten. Yolanda heeft zichzelf meer gericht op de recepten en het pure koken. De eerste oplage van Het Grote Sinterklaas Kookboek bedraag 5000 stuks. Beiden hopen dat ruim voor Sinterklaas de tweede druk al gaat draaien. Ze zien het niet als eenmalig moment, het kookboek is zeker over vijf jaar ook nog steeds aantrekkelijk en hopelijk in de verkoop.

Sinterklaasgedichten.net

Wist je dat sinterklaasgedichten.net naast de lekkerste sinterklaasrecepten ook de beste sinterklaasgedichten generator van 2015 heeft? Je kunt ook allerlei tips bekijken als je zelf een sinterklaasgedicht wilt schrijven!