Sinterklaasgedichten | Blog | Lees het leukste nieuws!

De nieuwe Sinterklaasfilm met regenboogpietSinterklaas en regenboogpiet

De nieuwe sintfilm, Sinterklaas & Diego : Het Geheim Van De Ring, verschijnt woensdag 8 oktober en is de eerste film met een regenboogpiet. Regisseur Roy Poortmans ziet het als leuke gimmick met een knipoog naar de discussie. De andere pieten van Sinterklaas blijven in de film bruin. ”Sinterklaas is een kinderfeest, kinderen zijn niet bezig met de etnische afkomst van pieten.”

Naar de reactie van de mensen op de regenboogpiet is Poortmans erg benieuwd. ”Veel mensen zeggen dat er iets moet veranderen, maar niemand weet precies hoe. Uiteindelijk moet het kinderfeest centraal staan.”

In de nieuwe Sinterklaasfilm is niet alleen de regenboogpiet een primeur. Ook de kerstman maakt zijn opwachting. Volgens Poortmans gaat dat prima samen. ”De commercie heeft er een strijd van gemaakt dat de Kerstman pas in beeld mag komen als Sinterklaas weer het land uit is. Maar wij laten in deze film juist zien dat het kameraden zijn van elkaar.”

Sinterklaasgedichten.net

Naast het leukste nieuws over sinterklaasfilms, kan je op sinterklaasgedichten.net ook heel eenvoudig een sinterklaasgedicht genereren. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan, toch? Het is zelfs ook mogelijk om tips te krijgen als je zelf een gedicht wilt schrijven.