Sinterklaasgedichten | Blog | Lees het leukste nieuws!

Sinterklaas vieren op 5 december ongekend populairSinterklaas 5 December

Dit jaar wordt Sinterklaas vieren ongekend populair op 5 december. Vorig jaar vierde slechts een vijfde Sinterklaas op de dag zelf, terwijl dit jaar door twee keer zo veel Nederlands Sinterklaas op 5 december wordt gevierd.

Familiefeest op 5 december

Uit een analyse van meer dan 1 miljoen lootjes die getrokken zijn via Lootjestrekken.nl en de verkoopgegevens van webwarenhuis FonQ.nl blijkt dat de Sint met €18,20 weer iets meer te besteden heeft dan afgelopen jaar. Dit jaar valt 5 december op vrijdag en het overgrote deel van Nederland viert dit jaar Sinterklaas in het weekend van 5 december (80%). Veertig procent van de Nederlanders viert het familiefeest ook echt op 5 december zelf, dit is verdubbeling ten opzichte van vorig jaar (21%).

Duurder cadeautje

Vorig jaar was er een daling te zien van 2 procent in het afgesproken bedrag voor een sinterklaascadeau, dit jaar is er een lichte stijging geconstateerd. Het budget voor een cadeau ligt dit jaar gemiddeld op €18,20. Het duurt niet lang meer voordat het 5 december is en de verkenningsfase voor het Sinterklaascadeau is inmiddels in volle gang. Op de website van fonQ.nl wordt er op  zondag voornamelijk gekeken en op maandagen worden de uiteindelijke aankopen gedaan.

De aankopen via mobiele apparaten neemt ook steeds meer toe, bij 46 procent van de Nederlanders vindt de oriëntatie voor cadeaus plaats via tablet of smartphone en bijna een derde doet via deze kanalen daadwerkelijk de cadeauaankopen.

Sinterklaasgedichten.net

Feitje: sinterklaasgedichten.net heeft naast de leukste cadeau-tips ook een speciale gedichtengenerator waarmee je heel eenvoudig een origineel sinterklaasgedicht kunt laten maken. Wil je zelf schrijven, dan kan dat natuurlijk ook. Kijk bij onze tips om je te helpen om zelf een sinterklaasgedicht te maken.