Sinterklaasgedichten | Blog | Lees het leukste nieuws!

Sinterklaas spanning bij kinderen!Sinterklaas

Kinderen vinden de tijd van Sinterklaas natuurlijk super spannend en zijn soms in die periode best wel zenuwachtig. Als ouder kan het dan natuurlijk zijn dat je niet precies weet wat je moet doen of moet zeggen. Daarom hieronder wat tips die de zenuwen bij de kinderen wat verminderen.

Geef extra aandacht
Wanneer je weet dat je kind extra gevoelig is voor drukte en spanningen, houd je kind dan goed in de gaten zodat je tijdig in kunt grijpen. Dit kan je doen door je kind wat vaker apart te nemen, even iets samen te doen, bijvoorbeeld een verhaaltje voorlezen.

Plannen bespreken
Maak van te voren afspraken over hoe de aanloop naar Sinterklaas er uit komt te zien. Hierdoor kan je de piek momenten een beetje beperken. Spreek met je kind af dat de schoen in het weekend mag worden gezet, zodat jij of je partner wat extra tijd hebt voor je kind. Vanaf november wordt ook het Sinterklaasjournaal uitgezonden, dit is ook goed om samen met je kind te bekijken. Het is niet te spannend en je kind wordt goed bij het Sinterklaas spektakel betrokken.

Afstemmen met mensen in je omgeving
Mocht je kind naar de kinderopvang gaan en je kind is gevoelig voor de sinterklaasfestiviteiten, maak dan afspraken hoe je daar het beste mee om kunt gaan. Zorg dat je op de hoogte bent van de geplande activiteiten die daar worden georganiseerd.

De cadeautjes
Het is verstandig om met je kind de ruimte in de portemonnee van de Sint te bespreken, maak duidelijk dat de Sint wel weet wat een goed cadeau voor je kind is. Houd je hoofd koel als ouder en laat je niet beïnvloeden door andere ouders. Trek je eigen plan, dat doe je met andere zaken immers ook! Mocht je het gevoel hebben dat je cadeau wat klein of magertjes is, geef dan net een goede touch aan de verpakking en een gedichtje. Dan voelt je kind dat de Sint ook veel aan hem of haar heeft gedacht.

 

Sinterklaasgedichten.net

Op sinterklaasgedichten.net kun je de leukste artikelen lezen over sinterklaas. Wist je ook dat er sinterklaasgedichten generator is? Binnen een mum van tijd heb jij je perfecte gedicht zonder enige moeite te doen. Probeer het zelf! Velen gingen je voor. Vind je het leuk om zelf te dichten? Bekijk dan onze tips!