Sinterklaasgedichten | Blog | Lees het leukste nieuws!

Sinterklaas & het Pieten MysterieSinterklaas en pietenmysterie

In 2004 bracht het SinterklaasTheater haar eerste Sinterklaas-theatervoorstelling in Openluchttheater Caprera in Bloemendaal. Nu, 10 jaar later, komt het SinterklaasTheater met de nieuwe voorstelling ”Sinterklaas¬† en het Pieten Mysterie” naar het Kennemer Theater in Beverwijk en de Stadsschouwburg in Haarlem.

Sinterklaas en het Pieten Mysterie is een vrolijke familievoorstelling, geschreven en geregisseerd door Michael Diederich, vaste regisseur van het SinterklaasTheater. In deze voorstelling wil de Amerikaanse regisseur aan Nederland laten zien dat we op een hele makkelijke en voor kinderen begrijpelijke manier de veranderingen rondom Zwarte Piet kunnen uitleggen. Maar tegelijkertijd het feest van Sinterklaas in ere kunnen houden. Zoals de makers zelf zeggen; ”Of je nou wit, bruin of paars bent, kroeshaar of piekhaar hebt, zijn we uiteindelijk niet allemaal gewoon piet?”

In de voorstelling worden veel vragen voor de kinderen beantwoord die zelfs de papa’s en mama’s niet meer goed kunnen beantwoorden. Sinterklaas en het Pieten Mysterie is te zien op 23 november in het Kennemer Theater in Beverwijk en op 30 november in de Stadsschouwburg Haarlem. Het is uniek in Nederland. Traditioneel, sfeervol en geschikt voor de hele familie!

Voor meer informatie kunt u hier kijken!

Sinterklaasgedichten.net

Naast het leukste nieuws over sinterklaasfilms, kan je op sinterklaasgedichten.net ook heel eenvoudig een sinterklaasgedicht genereren. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan, toch? Het is zelfs ook mogelijk om tips te krijgen als je zelf een gedicht wilt schrijven.