Sinterklaasgedichten | Blog | Lees het leukste nieuws!

Komt Sinterklaas met gele pieten?Sinterklaas en pieten

Het duurt nog ruim een maand voordat Sinterklaas in Nederland aankomt, toch lijkt de intocht spannender te worden dan voorgaande jaren. Want de grote vraag is, welke kleur zullen de pieten dit jaar hebben?

Op 15 november komt de Sint aan in Gouda, de stad van kaas en kaarsen. Na alle discussies die over de kleur van de pieten gaat, heeft de stad flink moeten worstelen met de beslissing die zij  moeten nemen. Kan zwart wél, omdat het de kleur van roet is en Piet in de schoorsteen zo vies is geworden? Of kan het echt niet meer omdat mensen met een donkere huidskleur zich erdoor gediscrimineerd voelen?

Goudse kleur

Aankomende week wordt bekend gemaakt welke kleur de Pieten zullen hebben. Radiozender Gouda FM denkt al te weten wat voor kleur de pieten krijgen. Piet krijgt een ”Goudse kleur”. ”Naar verwachting zal de piet een gele kleur krijgen, de kleur van kaas, waar Gouda om bekendstaat”, schrijft de zender op zijn website. De gemeente van Gouda heeft deze verwachting nog niet bevestigd. Ook de NTR, die de intocht traditiegetrouw uitzendt, hult zich in stilzwijgen. ”Kijk zelf maar naar de intocht,” laat een woordvoerder weten.

Geheim van Gouda

De website van de intocht waar alles over Sinterklaas wordt geschreven is erg kleurrijk. Veel geel, maar ook rood en paars. Onderaan de website staat een balk in alle kleuren van de regenboog. Is dit misschien een voor teken? Op dit moment blijft het nog even het best bewaarde geheim van Gouda. Na deze week weten we het, voor nu is het nog even gissen naar de kleur van de pieten!

Sinterklaasgedichten.net

Via het sinterklaasnieuws op sinterklaasgedichten.net blijf je helemaal op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rond sinterklaas. Het is ook mogelijk op deze website om automatisch een sinterklaasgedicht te maken. Een welkome oplossing voor de minder-getalenteerde dichter. Wil je toch zelf dichten? Kijk bij onze tips!