Sinterklaasgedichten | Blog | Lees het leukste nieuws!

Sinterklaas dessert met pepernotenPepernoten Dessert

Ben jij dit jaar aan de beurt om een lekker Sinterklaas dessert te verzinnen? Dan heb je hier een lekker recept dat culinair entertainer Peter Kesseler uit Roosendaal heeft bedacht. Het is geen hartig gerecht, maar iets zoets. Dat je kunt serveren na een diner of kunt eten bij de koffie.

Voor dit dessert heb je (logisch) pepernoten en speculaaskruiden nodig. Het is niet moeilijk. Begin eraan en doe het stap voor stap. Het is een hartstikke leuk, lekker, smaakvol Sinterklaasdessertje.

Benodigdheden (voor 8 – 10 personen)

– 120 gram eierdooiers (zo’n 5 eierdooiers)
– suikerwater: 75 milliliter water + 120 gram suiker
– 750 gram slagroom
– melkmengsel: 1,5 deciliter melk + 20 gram gelatine
– 10 gram speculaaskruiden
– pepernoten

De eierdooiers klop je in een keukenmachine. Daarna maak je het suikerwater. Je mengt 75 milliliter water met 120 gram suiker en dat zet je op. Breng dit aan de kook. Daarna giet je dat heel voorzichtig bij de eierdooiers en dit laat je tijdens het kloppen afkoelen.

Dessert afmaken

Vervolgens ga je de slagroom luchtig kloppen. Week ondertussen de gelatineblaadjes in koud water. Zet daarna 150 gram melk op het vuur. Zodra dit kookt haal je het van het vuur en daarna voeg je de gelatineblaadjes toe. Het is belangrijk dat je de gelatineblaadjes niet mee kookt, want dan verliest hij zijn kracht. Ook dit zet je even in de koelkast.

Als de melk lobbig is geworden is het tijd om het door het eierdooiermengsel te spatelen. Vervolgens spatel je de slagroom er doorheen. Voeg hierna zo’n 10 gram speculaaskruiden toe aan de mousse. Serveer het in glazen. Doe er wat mousse in, dan wat pepernoten, dan weer wat mousse. Bovenop nog wat slagroom om het af te garneren. En eventueel kun je nog wat pepernoten fijnmalen tot gruis voor de bovenste laag. Dit dessert is een echte aanrader van de redactie van sinterklaasgedichten.net!

Sinterklaasgedichten.net

Wist je dat sinterklaasgedichten.net naast de lekkerste sinterklaasrecepten ook de beste sinterklaasgedichten generator van 2015 heeft? Je kunt ook allerlei tips bekijken als je zelf een sinterklaasgedicht wilt schrijven!