Sinterklaasgedichten | Blog | Lees het leukste nieuws!

Pepernoten van de Pepernotenfabriek: welke is de lekkerste? (deel 2)Sinterklaas_Pepernoten_Pepernotenfabriek_2_cropped

Wat is het eerste dat in je opkomt wanneer je denkt aan de Sinterklaastijd? De kans is groot dat die heerlijke, kruidige bolletjes als eerste in je hoofd opdoemen; pepernoten natuurlijk! Hoewel wij van sinterklaasgedichten.net ze in alle soorten en maten kunnen waarderen, liep het water ons natuurlijk in de mond toen wij hoorden van de pop-upketen De Pepernotenfabriek van Van Delft; zestien winkels die in de Sinterklaasperiode meer dan vijftig verschillende pepernoten aanbieden. Die testen wij uiteraard met alle liefde voor jou. Deze week gaan de smaken Yoghurt, Irish Coffee, Melkchocolade M&M, Framboos en Staartpeper de strijd met elkaar aan.

Yoghurt

Ons testpanel begon na het vorige pepernotenonderzoek vol enthousiasme aan het proeven van de eerste pepernoot met yoghurtsmaak. De frisse uitstraling van het bolletje deed kwam zeker naar voren in de smaakbeleving; heerlijk zoet en fris was de lovende conclusie van de redactie. Dat glaasje met testnoten was binnen een mum van tijd leeg!

Irish Coffee

De volgende die aan de test werd onderworpen was Irish Coffee. Het testpanel grapte al over dronken worden van pepernoten, wat natuurlijk niet het geval is geweest. De redactie (lees: koffieverslaafden) waren behoorlijk te spreken over de romige koffiesmaak van deze pepernoot. Een geslaagde combinatie met de kruidige smaak van de pepernoot.

Melkchocolade M&M

Een felgroene pepernoot; de één kan niet wachten om deze te proberen, weer een ander was even bang dat we te maken hadden met een wasabipepernoot. Toen duidelijk werd dat het hier ging om een Melkchocolade M&M pepernoot, was die angst uiteraard helemaal verdwenen en keek men verlekkerd naar de groene bolletjes. Deze werd verkozen tot de meest krokante pepernoot tot nu toe, wat bij velen goed in de smaak viel!

Framboos

De vrouwelijke testpanelleden konden bijna niet wachten om deze hardroze pepernoot te verslinden! En geef ze eens ongelijk, zo lekker dat ze eruit ziet. Het zoete uiterlijk komt in ieder geval exact overeen met de uiteindelijke smaak: heerlijk zoet. En fruitig natuurlijk, laten we dat vooral niet vergeten!

Staartpeper

Staartpeper, wat is dat? Vrijwel niemand had er ooit van gehoord, maar vergeten doen ze het zeker niet meer na het proeven van deze pepernoot. Een hele aparte maar zeker lekkere smaak, die zeker bij de klassieke pepernotenliefhebbers erg populair was. Daarbij is deze noot ook zeker drie keer zo groot als de standaard pepernoot, wat zeker in het voordeel van de staartpepervariant werkte.

Pepernotentest twee werd gewonnen door…

Het was een lastige test, de uitslagen lagen behoorlijk dicht bij elkaar. Na lang rekenen hadden we dan eindelijk een winnaar: de yoghurtpepernoot! Wat ons betreft werd in deze pepernoot de beste balans tussen fris en zoet gerealiseerd. Wij kunnen je inmiddels wel vertellen: onze smaakpapillen zijn zo verwend dat wij niet meer terug over kunnen stappen op de supermarktvariant! Wil jij ook deze of één van de vijftig andere smaken proeven? Ren dan snel naar een Pepernotenfabriek bij jou uit de buurt of bestel ze moeiteloos online!

Sinterklaasgedichten.net

 Wist je dat sinterklaasgedichten.net naast de lekkerste sinterklaasrecepten ook de beste sinterklaasgedichten generator van 2015 heeft? Je kunt ook allerlei tips bekijken als je zelf een sinterklaasgedicht wilt schrijven!