Sinterklaasgedichten | Blog | Lees het leukste nieuws!

Pepernoten van de Pepernotenfabriek: welke is de lekkerste? (Deel 1)Sinterklaas_Pepernoten_Pepernotenfabriek_1_cropped

Woon jij in Amsterdam, Rotterdam, Breda of een andere grote stad? Dan is de kans aanzienlijk dat je gehoord hebt van de Pepernotenfabriek; een keten van pop-upstores van Van Delft waar tijdens de Sinterklaasperiode een gigantisch assortiment aan pepernoten wordt aangeboden. Dat klinkt natuurlijk als muziek in de oren van de redactie van Sinterklaasgedichten.net! Een ware pepernotentest kan daarom niet uitblijven. In deze editie onderwerpen we de smaken karamel, stroopwafel, sinaasappel, truffel-kaneel en de authentieke pepernoot van Van Delft aan de ultieme test.

Karamel

De karamelpepernoot werd vol enthousiasme ontvangen door het testpanel. Opmerkingen als ‘zoete sensatie’ en ‘lekkere zachte smaak’ waren eerder regel dan uitzondering. Het zoete omhulsel bleek een perfecte combinatie te zijn met de knapperige en kruidige noot. Een aantal redactieleden moest bij het proeven van deze pepernoot denken aan de romige smaak van Werther’s Original. De smoes dat ze er nog één wilden omdat ze het de eerste keer niet goed proefden werd ook meer dan eens gehoord.

Stroopwafel

Wat betreft de presentatie sprong deze pepernoot er echt bovenuit, iedereen was benieuwd naar de smaak van deze meerkleurige noot. Eén persoon uit het testpanel vond de stroopwafelvariant er zelfs spannend uitzien. Hierdoor werd het proeven natuurlijk een nog groter feest! Een smaakvolle pepernoot, zo geldt de algemene mening van het testpanel. Eentje waarvan je bovendien ook nog eens lang na kunt genieten.

Authentieke pepernoot

Uiteraard mag de klassieke pepernoot natuurlijk niet ontbreken in dit onderzoek. Dat is immers een variant die we allemaal wel al eens geproefd hebben. Het was voor de redactie al snel duidelijk dat we hiermee te maken hadden, hij ziet er namelijk uit als de pepernoot die we gewend zijn. Dat betreft het uiterlijk, wat betreft de kwaliteit van deze noot van Van Delft overstijgt deze het niveau van de supermarktvariant. Een lekkere kruidnoot met een verrassende, crunchy bite, zo gold het eindoordeel.

Truffel-kaneel

De bruin gepoederde pepernoten werden door veel testpanelleden verlekkerd aangekeken. De positieve verwachting werd wederom waargemaakt! De ideale pepernoot voor bij een bakje koffie, dat was de conclusie die de redactie trok. Dat de truffel-kaneelpepernoot er ook nog eens behoorlijk chique uitziet, werkt natuurlijk alleen maar in zijn voordeel!

Sinaasappel

De vrolijke oranje bolletjes prijkten tussen alle bruinkleurige pepernoten, dat zag er zeker zeer feestelijk uit. Het testpanel was dan ook heel benieuwd of ze net zo vrolijk zouden smaken. Dat bleek; over het algemeen werd de pepernoot gewaardeerd als zijnde lekker zoet en fruitig. Een zeer verrassende combinatie met de kruidige noot, maar absoluut geslaagd.

And the winner is..

Hoewel op alle pepernoten van Van Delft enthousiast werd gereageerd, kan er natuurlijk maar één de winnaar zijn. Het was een nek-aan-nekrace, maar uiteindelijk werd de Karamelpepernoot door ons bekroond als de lekkerste van het gezelschap. Zoet in precies de goede mate, gecombineerd met een knapperige en vertrouwd smakende binnenkant. Dan kun je bij de zoetekauwen van Sinterklaasgedichten.net natuurlijk helemaal niet meer stuk!

Sinterklaasgedichten.net

Wist je dat sinterklaasgedichten.net naast de lekkerste sinterklaasrecepten ook de beste sinterklaasgedichten generator van 2015 heeft? Je kunt ook allerlei tips bekijken als je zelf een sinterklaasgedicht wilt schrijven!