Sinterklaasgedichten | Blog | Lees het leukste nieuws!

Opening Pepernotenfabriek Breda een feitPepernotenfabriek Breda

Voor pepernoten minnend Breda is het vandaag dan eindelijk zover: de Pepernotenfabriek van Van Delft opende vandaag officieel de deuren en sinterklaasgedichten.net was daar natuurlijk bij! De winkel – gelegen aan de Korte Brugstraat 1 – is daarmee één van de zestien pop up stores in Nederland die zich dit najaar manifesteren als pepernotenparadijs. Met een onwijs breed assortiment aan Sintlekkernijen – ze hebben maar liefst meer dan vijftig verschillende soorten pepernoten – luiden zij de tijd waarin iedereen massaal aan deze kruidige koekjes feestelijk in.

Gisterenmorgen was het team al vroeg uit de veren om de winkel startklaar te maken. Na de proefopening van gisterenavond vond vandaag de officiële opening plaats. Robert Hulst vertelt enthousiast: ‘Bij de voorbereidingen zag je het winkelend publiek al nieuwsgierig naar binnen gluren, wachtend tot we hen binnen zouden laten om te genieten van de pepernotengeur.’ Het is daarom ook behoorlijk druk in de winkel deze morgen, waar de pepernoten in allerlei soorten en maten als zoete broodjes over de toonbank vliegen. Een groepje Chinese toeristen kijken hun ogen uit en proeven gelaten van al het lekkers dat gepresenteerd wordt in de winkel.

Het is een feest om de gezellige winkel in het centrum van Breda te bezoeken. Met de chique uitstraling en de aanzienlijke kwaliteit van de producten is het pepernotenshoppen een ware beleving. Door de authentieke smaak van pepernoten te combineren met meer dan vijftig verschillende smaken en soorten, wordt het eten van het Sinterklaassnoepgoed zowaar een culinaire beleving.

Sinterklaas mag dan misschien pas op 14 november in ons koude kikkerlandje arriveren; in dit pepernotenparadijs zit de sfeer er al aardig in. Wat ons betreft is het Sinterklaasseizoen bij deze officieel van start gegaan!

 

Sinterklaasgedichten.net

 Via het sinterklaasnieuws op sinterklaasgedichten.net blijf je helemaal op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rond sinterklaas. Het is ook mogelijk op deze website om automatisch een sinterklaasgedicht te maken. Een welkome oplossing voor de minder-getalenteerde dichter. Wil je toch zelf dichten? Kijk bij onze tips!