Sinterklaasgedichten | Blog | Lees het leukste nieuws!

MJAM! Maak nu deze overheerlijke Pepernoten CheesecakeBij het lezen van de woorden “Pepernoten Cheesecake” loopt het water je toch in de mond? Bij ons in ieder geval wel! Check snel het volledige recept en ontdek hoe je deze Sintlekkernij zelf kunt maken. Let op: hij is zwaar verslavend!

Pepernoten cheesecake 1

 

Wat je nodig hebt

  • 300 gram pepernoten
  • 800 gram Monchou
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 100 gram roomboter (ongezouten)
  • 3 eieren
  • 1 eetlepel Grand Marnier, Amaretto of Licor 43
  • 100 gram crème fraîche
  • 2 eetlepels maïzena
  • 50 gram pure chocolade

Aan de slag!

Wanneer je alle ingrediënten in huis hebt kan de pret beginnen. Zorg wel dat de Monchou de tijd heeft gehad om buiten de koelkast zacht te worden. Dit doe je door de kaas twee uur zonder wikkel in een mengkom buiten de koelkast te leggen.

1. Eerst verwarm je de oven voor op 150°C. Vervolgens laat je de boter in een steelpannetje smelten en meng dit met 200 gram vermaalde pepernoten. Roer het geheel goed door.

2. Vet een springvorm met een diameter van 23 centimeter in met boter en leg hier vervolgens bakpapier bovenop. Wanneer dit klaar is bedek je de boden met de pepernotenkruimelmix.

3. Tijd om met de mixer aan de slag te gaan! Neem een grote mengkom en mix hierin de Monchou luchtig.

4. Voeg vervolgens suiker en de eieren een voor een toe. Mix dit tot een glad mengsel ontstaat.

5. Voeg vervolgens de eetlepel Grand Marnier of aanverwanten toe en de crème fraîche en klop dit glad.

6. Als laatste voeg je het aardappelzetmeel toe, wat je met een spatel door het beslag heen roert tot alles is opgenomen. Het volledige mengsel mag nu in de springvorm gegoten worden. Strijk wel even de bovenkant glad!

7. We zijn nu klaar om te bakken. Zet de springvorm in het midden van de oven en bak de cheesecake in 45 minuten gaat. Extra tip: zet een bakje water op het rooster naast de taart, zo scheurt deze in ieder geval niet in! Zodra de taart de oven uit is mag je deze af laten koelen, bij voorkeur de hele nacht lang.

8. En dan nu de finishing touch: strooi de rest van de pepernoten verkruimeld over de cheesecake. Laat de pure chocolade au bain mairie smelten en spetter deze vervolgens speels over de taart. Het resultaat: een verrukkelijke cheesecake die het Sintgevoel helemaal bij jou oproept!

Pepernoten cheesecake 2

Dit recept en de foto’s zijn afkomstig van Keukenliefde

Sinterklaasgedichten.net
Sinterklaasgedichten.net
weet dat bij elk sinterklaascadeau op pakjesavond een leuk gedicht hoort. Laat je gedicht makkelijk en eenvoudig maken door onze sinterklaasgedichten generator! Zelf dichten kan natuurlijk ook. Check wel even onze tips voor de leukste gedichten!