Sinterklaasgedichten | Blog | Lees het leukste nieuws!

Ieder kind heeft recht op de SintSinterklaas voor iedereen

Sinterklaas is voor veel gezinnen in Nederland helemaal geen feest. Deze gezinnen zijn vaak financieel noodlijdend en niet in staat zelf een cadeautje voor hun kind te kopen. Daardoor gaat de Sint aan hun deur voorbij. Weet je wat dit betekent voor een kind? Hoe leg je een kind uit dat Sinterklaas er niet voor hem of haar is? Niet, dat zal geen enkel kind begrijpen. Daarom is de Sinterklaasbank dit jaar van start gegaan met een nieuwe slogan: ”Ieder kind heeft recht op de Sint.”

De Sinterklaasbank
Al zeven jaar bestaat de Sinterklaasbank, een stichting waarvan alle medewerkers zich geheel belangeloos inzetten binnen hun eigen woonomgeving. Zij zorgen ervoor dat kinderen uit gezinnen waar echt geen geld voor het Sinterklaasfeest is, toch een cadeautje van de Sint krijgen op pakjesavond. Het zijn geen tweedehands, maar nieuwe, eigen gekozen cadeaus. Voor kinderen is de voorpret al heel belangrijk en spannend. Het bladeren in de folder van de speelgoedwinkel, kruisjes zetten bij het speelgoed wat je mooi vind, dit proces is voor  kinderen heel belangrijk.

Gift
De Sinterklaasbank is inmiddels actief in 16 regio’s van Nederland. Het aantal kinderen dat een cadeau krijgt via de Sinterklaasbank groeit elk jaar! De groei laat ook zien waarom sponsors zo belangrijk zijn. Want hoe meer sponsors er met ons meedoen, des te meer kinderen kan de Sinterklaasbank helpen. Je kunt een gift doen, groot of klein, zodat Sinterklaas een feest is voor alle kinderen. Want ieder kind heeft recht op de Sint toch?

Lees hier meer over de Sinterklaasbank.

Sinterklaasgedichten.net

Via het sinterklaasnieuws op sinterklaasgedichten.net blijf je helemaal op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rond sinterklaas. Het is ook mogelijk op deze website om automatisch een sinterklaasgedicht te maken. Een welkome oplossing voor de minder-getalenteerde dichter. Wil je toch zelf dichten? Kijk bij onze tips!