Sinterklaasgedichten | Blog | Lees het leukste nieuws!

HMMM! Witte chocolade cheesecake met pepernoten en gezouten karamelVoor een overheerlijke cheesecake kun je ons altijd wakker maken. Wanneer deze ook nog eens tjokvol Sintlekkernijen zit, kan bij ons de pret al helemaal niet meer op! Daarom delen wij met alle plezier het overheerlijke Sinterklaasrecept voor een witte chocolade cheesecake met pepernoten en gezouten karamel met je.

Witte chocolade cheesecake kruidnoten

Dit heb je nodig

300 gram brokspeculaas
140 gram roomboter
300 gram witte chocolade
150 ml slagroom
600 gram roomkaas
130 gram suiker
3 eieren
75 gram pepernoten
zeezout

Zo maak je deze overheerlijke cheesecake!

We beginnen met het voorverwarmen van de oven en laten de temperatuur oplopen tot 180°C. Vervolgens verkruimelen we de brokspeculaas in de keukenmachine en laten we 125 gram boter smelten tot deze vloeibaar is in de magnetron. Bekleed de taartbodem met bakpapier, om deze vervolgens in te vetten met wat boter. Bedek de bodem met het koekkruimelmengsel tot deze evenredig is verdeeld en goed is aangedrukt. Plaats de taartvorm 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Zodra de 15 minuten om zijn, verlaag je de temperatuur naar 130°C en haal je de taartvorm uit de oven. Voeg 125 ml slagroom samen met de witte chocolate en laat deze au bain-marie samensmelten. Meng intussen de roomkaas en de suiker in e mixer tot er een gladde massa ontstaat. Terwijl je dit doet voeg je de eieren een voor een toe. Zodra deze massa egaal is voeg je eerst de gesmolten chocolade toe. Wanneer dit goed is gemengd, meng je met een spatel de pepernoten door het mengsel. Giet het geheel in de taartbodem en strijk deze netjes af.

Het is nu tijd om de laag gezouten karamel te maken en toe te voegen aan de cheesecake. Neem een klein pannetje en verhit hierin 15 gram roomboter tot deze bruin is. Voeg er vervolgens 25 ml slagroom aan toe; roer het geheel goed door om vervolgens de pan van het vuur te halen. Verhit vervolgens in een ander pannetje 30 gram suiker met 2 eetlepels water tot dit mengsel een karamelbruine kleur krijgt. Meng de inhoud van beide pannetjes nu voorzichtig met elkaar. Breng het geheel nog even kort aan de kook en breng het vervolgens op smaak met grof gemalen zeezout.

Giet het geheel speels over de cheesecake , zodat er mooie slierten ontstaan. Plaats de taartvorm terug in de oven en laat deze 1 uur bakken. Zodra dit klaar is laat je de taart nog 4 uur opstijven in de koelkast voordat je geniet van dit overheerlijke gerecht!

Witte chocolade cheesecake kruidnoten  gezouten karamel

Dit recept en de foto’s zijn afkomstig van Wijn Spijs Reis.

Sinterklaasgedichten.net

Sinterklaasgedichten.net weet dat bij elk sinterklaascadeau op pakjesavond een leuk gedicht hoort. Laat je gedicht makkelijk en eenvoudig maken door onze sinterklaasgedichten generator! Zelf dichten kan natuurlijk ook. Check wel even onze tips voor de leukste gedichten!