Sinterklaasgedichten | Blog | Lees het leukste nieuws!

Een ‘high five’ van SinterklaasIn Dordrecht is het Sinterklaashuis weer geopend. Kleine kinderen, ouders, opa’s en oma’s en leraren stonden in de rij om een glimp op te vangen van de goedheiligman en zijn onderkomen.

Gisterenochtend om tien uur ontving de Sint in zijn verblijf aan de Voorstraat de allereerste kinderen. Die eer was weggelegd aan leerlingen van groep 1/2 van de openbare basisschool De Bron uit Hendrik-Ido-Ambacht. Daarna kon iedereen die wilde een toer langs negen kamers in het Sinterklaashuis afleggen.

Natuurlijk begin je de toer eerst met een bezoek aan de Sint zelf. De Sint eindigt het gesprek overigens niet met een hand, maar met een ‘high five’ , Sinterklaas doet geen handen meer, maar hij laat de kinderen weten mee te gaan met de tijd dus daar hoort een ‘high five’ bij.

Wil je ook samen met je kind naar het Sinterklaashuis gaan? Dat kan het Sinterklaashuis is tot en met 4 december geopend. Elke dag van 10.00 – 12.15 en na een middagslaapje van de Sint weer van 13.15 tot 17.00 uur. Helemaal leuk, de toegang is gratis!