Sinterklaasgedichten | Blog | Lees het leukste nieuws!

Het dobbelspelSinterklaas dobbelspel

Geen kleine kinderen meer in je omgeving maar wel zin om Sinterklaas te vieren? Dan is het dobbelspel misschien een leuk idee! Dit spel kan je spelen met vrienden, familie, collega’s of wie dan ook! Het leukste is wel als er circa 10 mensen mee doen met het spel omdat je dan meer uitgedaagd wordt. Misschien fijn om te weten, je hoeft vooraf thuis niks te maken of een gedicht te rijmen! Het enige wat je moet doen is een cadeautje kopen…

Voorafgaand

Het leukste is als iedereen een ‘leuk’ en een ‘stom’ cadeautje meeneemt. Spreek de bedragen waar de cadeautjes aan moeten voldoen af. Wees slim en zorg dat je maximaal bijvoorbeeld vijf euro uitgeeft aan een ‘stom’ cadeau en bijvoorbeeld rond de vijftien euro aan een ‘leuk’ cadeau. Vervolgens pakt iedereen de cadeautjes in krantenpapier in. Dit zodat wanneer de cadeautjes op tafel liggen niemand kan raden wie van wie is.
Zorg voor een dobbelsteen, de spelregels, een wekker en wat lekkers natuurlijk!

Het spel

Als je het dobbelspel met meer dan tien personen speelt, kan het zo zijn dat dit niet allemaal rond de tafel past. Ga dan met elkaar in een grote kring zitten en leg alle cadeautjes in het midden op de grond, zodat iedereen ze goed kan zien. In de eerste ronde speel je het spel zonder het cadeautje uit te pakken. De strijd begint dan al omdat iedereen gaat raden wat voor cadeautje het zal zijn. De verdere spelregels kan jeĀ hier terug vinden. Daarin zal je zien wat de ‘worp’ 1,2,3 ect. zal betekenen! Met het dobbelspel heb je een fantastische, leuke, lachende en gezellige avond met elkaar! Veel plezier!

Sinterklaasgedichten.net

Naast spelletjes heeft sinterklaasgedichten.net ook de mogelijkheid om speciaal voor jou een sinterklaasgedicht te genereren. Simpeler kan niet! Zelf dichten is kan natuurlijk ook. Bekijk wel onze tips om een zo leuk mogelijk sinterklaasgedicht te maken.