Sinterklaasgedichten | Blog | Lees het leukste nieuws!

Goedkoop Sinterklaas vieren doe je zoSinterklaas goedkoop

De decembermaand is begonnen en voor velen zijn de feestdagen deze maand een ware aanslag op hun portemonnee. Eerst Sinterklaas en daarna Kerst. Gelukkig zijn er een aantal tips om te zorgen dat je veel plezier hebt voor weinig geld. Dus hierbij tips hoe je voor minder geld toch een heerlijk avondje van 5 december kunt maken!

Het zijn vaak niet de cadeautjes maar de pret die je met elkaar beleeft, die pakjesavond tot een succes maken. Een spannend Sinterklaasverhaal voorlezen, een sinterklaasgedicht maken of een pakjes-speurtocht door het huis organiseren kost niets, maar draagt zeker bij aan de sfeer. Zelf pepernoten maken kost bijna niets en is eenvoudig met de kinderen te doen.

Cadeautjesla

Een super bespaartip is om thuis een ‘cadeautjesla’ aan te leggen. Zie je in mei een leuk cadeautje voor een scherpe prijs in de winkel liggen, schaf het dan alvast aan. Vervolgens berg je het cadeautje op in de la en heb je op ieder gewenst moment een aardigheidje voor een ander. Hiermee bespaar je geld en stress van het open van een cadeau op het laatste moment.

Sinterklaasvergiftiging

Vergeet niet dat het gaat om de sfeer en niet om de hoeveelheid en hoe duur de cadeaus zijn geweest. Besparingsdeskundige Marieke Henselmans schreef verschillende boeken met tips om te besparen. ”Houd maat”, raadt ze mensen die Sinterklaas vieren met kinderen aan. ”Doe je dat niet, dan krijgen ze Sinterklaasvergiftiging”. Hiermee doelt Henselmans op het feit dat kinderen bij te veel indrukken en cadeaus overvoerd worden en er niets meer met ze aan te vangen is. ”Om dit te voorkomen, kun je de dure en grote cadeaus het beste zo lang mogelijk uitstellen”, raadt Henselmans aan in het boek Hoor wie klopt daar geld uit mijn zak met bespaartips voor de feestdagen.

Sinterklaasgedichten.net

Op sinterklaasgedichten.net kun je de leukste artikelen lezen over sinterklaas. Wist je ook dat er sinterklaasgedichten generator is? Binnen een mum van tijd heb jij je perfecte gedicht zonder enige moeite te doen. Probeer het zelf! Velen gingen je voor. Vind je het leuk om zelf te dichten? Bekijk dan onze tips!