Sinterklaasgedichten | Blog | Lees het leukste nieuws!

Heerlijk Sinterklaasrecept: goddelijke speculaasmousseReceot Sinterklaas SpeculaasmousseBij Sinterklaas denk je natuurlijk aan gezelligheid, cadeautjes, gedichten en… Speculaas! Wij kennen maar weinig mensen die niet helemaal verzot zijn op deze overheerlijke, kruidige koekjes. Tijdens de gezellige Sintperiode heb je dan ook het ultieme excuus om je buikje rond te eten van deze Sintlekkernij. Mocht je hier graag wat variatie in aanbrengen hebben wij een onwijs goed speculaasalternatief voor je: een zachte, romige speculaasmousse. Heerlijk als dessert of gewoon om lekker van te snoepen tussendoor. Wij leggen uit hoe je binnen een mum van tijd hiervan kan genieten!

Benodigdheden (4 personen)

300 gram speculaas
100 gram bruine suiker
2 eieren
500ml room

Recept

Neem de speculaaskoekjes en maal deze fijn tot je enkel nog kruimels overhoudt. Verzamel het kruim in een grote kom, waaraan je de room toevoegt. Meng deze zorgvuldig en laat het geheel een tijdje staan zodat de kruimels goed kunnen weken;
Breek de eieren zorgvuldig en zorg ervoor dat je het eiwit van de dooier scheidt. Vervolgens klop je de eiwitten stijf en voeg je hieraan de bruine suiker toe;
Klop ook de inmiddels ingeweekte room met speculaaskruimels stijf en voeg de eiwitten er vervolgens zorgvuldig aan toe;
Verdeel het geheel over vier potjes. Plaats deze in de koelkast, zodat de mousse op kan stijven;
Wanneer de mousse klaar is, kun je deze eventueel nog garneren met wat geschaafde amandelen of chocoladesnippers.

Al met al ben je een half uur bezig met het bereiden van deze onwijs lekkere speculaasmousse. Je kunt dus binnen een mum van tijd genieten van dit verrukkelijke recept!

Sinterklaasgedichten.net

Wist je dat sinterklaasgedichten.net naast de lekkerste sinterklaasrecepten ook de beste sinterklaasgedichten generator van 2015 heeft? Je kunt ook allerlei tips bekijken als je zelf een sinterklaasgedicht wilt schrijven!