Sinterklaasgedichten | Blog | Lees het leukste nieuws!

Dag zomer, hallo pepernoten!pepernoten

Waarschijnlijk toen je de afgelopen maand door de Albert Heijn liep was je met je gedachten nog bij de palmbomen, de Costa Brava en allerlei zomerse drankjes. Toch kon je er niet om heen en lagen de pepernoten alweer in de schappen. In een keer het besef dat we weer richting de herfst gaan, tenslotte wordt het ook steeds sneller donker. Of je het nou leuk vind of niet, die pepernoten hebben toch ook wel weer iets? Lekker die kneuterigheid van het plezier met aanloop naar die feestdagen die nog (gelukkig) ver weg lijken te blijken.

Al zullen er nog niet heel veel mensen zijn die pepernoten in hun desbetreffende winkelmandje zullen stoppen, misschien toch nog uit schaamte? Want tja, als je nu al begint aan bijvoorbeeld de chocolade pepernoten dan duurt het wel erg lang tot wanneer het 5 december is, reken maar uit hoeveel pepernoten je dan zult eten!

Mocht je nu toch zo zin hebben in pepernoten dan kan je er ook voor kiezen om healthy pepernoten te maken. Body & Fit hebben een gezond recept voor jou gemaakt. Want zeg nou zelf al die lekkernijen zijn moeilijk te weerstaan en wat is Sinterklaas zonder pepernoten?
Daarom hieronder het recept voor healthy pepernoten:

De boodschappen die je even in huis moet halen:

– 120 gram speltmeel
– 80 gram amandelmeel
– 50 gram coconut palm suiker
– 5 theelepels speculaaskruiden
– 4 eetlepels Whey Isolaat Crispy
– 1 ei eiwit
– Snufje zout
– 2 eetlepels kokosolie
– 3-4 eetlepels (amandel)melk

Verwarm je over op 175 graden. Meng het speltmeel, amandelmeel, suiker, kruiden, Whey Isolaat Crispy, eiwit en het zout door elkaar in een kom. Maak de kokosolie vloeibaar door het kort te verwarmen in een pannetje op het vuur. Voeg de kokosolie toe aan het meel in de kom. Voeg vervolgens de melk toe en kneed dit tot een grote bal. Maak kleine balletjes en druk deze plat op de bakplaat. Bak vervolgens de pepernoten in 20-35 minuten goud bruin in de oven.

Laat ze daarna even afkoelen en zet een heerlijke koffie voor jezelf en geniet van je healthy pepernoten!

Sinterklaasgedichten.net

Wist je dat sinterklaasgedichten.net naast de lekkerste sinterklaasrecepten ook de beste sinterklaasgedichten generator van 2015 heeft? Je kunt ook allerlei tips bekijken als je zelf een sinterklaasgedicht wilt schrijven!