Sinterklaasgedichten | Blog | Lees het leukste nieuws!

Hoeveel calorieën zitten er in Sintsnoepgoed?Sint snoepgoed

Wat is het toch ontzettend lekker, al dat snoepgoed van het Sinterklaasseizoen. Want zeg nou zelf, je gaat niet net als Amerigo enkel worteltjes snacken. Helaas behoren deze lekkernijen niet tot de meest gezonde categorie, dus snoepen met mate is hierbij zeker aanbevolen. Wil je precies weten om hoeveel calorieën het hier gaat? Sinterklaasgedichten.net weet het je precies te vertellen!

Pepernoten

Er bestaat natuurlijk geen Sinterklaasfeest zonder de good old pepernoten. Ze zien er zo klein en onschuldig uit, maar stiekem krijg je toch best wat calorieën binnen. Hoewel dit niet de slechtste optie is, kun je toch maar beter je bodemdrift een beetje in bedwang proberen te houden. Per 100 gram krijg je zo’n 420 Kcal binnen. Dit komt neer op zo’n 50 Kcal voor 10 pepernoten. Bij varianten als chocoladepepernoten en truffelpepernoten mag je hier nog wat extra calorieën bijrekenen.

Marsepein

Wie denkt dat marsepein een onwijs gezonde snack is, heeft het goed mis. Maar het is daarom wel ontzettend lekker! Als je er zo’n 450 Kcal voor over hebt, kun je er 100 gram van eten. Marsepein valt wat betreft het aantal calorieën in Sinterklaassnoep in de middenmoot, dus je kan het slechter treffen.

Taaitaai

Wanneer je echt lost wilt gaan op Sintsnoepgoed zonder dat dit al te veel gevolgen heeft voor je calorie-inname, is taaitaai veruit de beste optie. Het aantal calorieën verschilt natuurlijk per merk, maar gemiddeld kun je rekenen op ongeveer 300 Kcal per 100 gram taaitaai. Dat komt neer op 20 Kcal voor een klein taaitaaipoppetje. Veruit de gezondste optie dus!

Gevuld speculaas

We willen liever niet je illusies aan diggelen gooien, maar gevuld speculaas neigt toch echt naar de categorie van calorierijke Sintlekkernij. Hou je vast: met 100 gram gevuld speculaas krijg je 470 Kcal binnen. Een voorgesneden stukje komt daarmee op zo’n 150 Kcal. Geniet dus daarom extra wanneer je een pak gevuld speculaas verslindt.

Amandelstaaf

Hmm, heerlijk zo’n roomboter amandelstaaf. Je lichaam zal daar waarschijnlijk iets minder blij mee zijn dan jouw smaakpapillen; met zo’n 520 kcal per 100 gram amandelstaaf behoort deze heerlijkheid officieel tot calorierijk Sinterklaassnoepgoed. Toch van plan om helemaal los te gaan met amandelstaven dit seizoen? Koop dan maar alvast een broek die een maatje groter is.

Chocoladeletter (melk)

Het is vast geen verrassing voor je; chocoladeletters zijn het meest calorierijke Sintsnoepgoed dat te verkrijgen is. Natuurlijk ben je beter af met de I dan met de M, maar hoe dan ook kun je rekenen op zo’n 590 kcal per 100 gram. Het spijt me dat we je bij deze verdrietig hebben gemaakt.

Snoepen is heerlijk, maar je gezondheid blijft te allen tijde je belangrijkste bezit. Genieten moet je absoluut doen, maar snoep een beetje met mate!

Sinterklaasgedichten.net

 Wist je dat sinterklaasgedichten.net naast de lekkerste sinterklaasrecepten ook de beste sinterklaasgedichten generator van 2015 heeft? Je kunt ook allerlei tips bekijken als je zelf een sinterklaasgedicht wilt schrijven!