Sinterklaasgedichten | Blog | Lees het leukste nieuws!

Zo maak je het beste verlanglijstjeVerlanglijstje Sinterklaas

Wanneer 5 december nadert, komt de gezelligste periode van het hele jaar in zicht. Gezellig samenzijn met vrienden en familie, genieten van de lekkerste Sintsnacks, lachen om elkaars hilarische gedichten en, misschien wel het hoogtepunt van de avond, jouw cadeautje in ontvangst nemen. Hoewel dit jaarlijks de nodige spanning oplevert, weet je eigenlijk wel al in welke richting je het moet zoeken. Daar bestaan nou eenmaal verlanglijstjes voor, waardoor iemand makkelijk een geschikt cadeau voor je uit kan kiezen. Niet iedereen is hier even vaardig in en kan de nodige tips gebruiken voor een geslaagd verlanglijstje. Wij zetten voor jou de belangrijkste tips op een rijtje!

Waar heb je echt iets aan?

Het is gevaarlijk – maar oh zo verleidelijk – om je te laten leiden door trends. Vaak kunnen spullen doordat ze heel erg hip zijn aanvoelen alsof je ze absoluut nodig hebt. Dit hoeft echter lang niet altijd het geval te zijn, dit is ook een stukje slimme marketing van het bedrijf dat dit product vergroot. Bedenk daarom eerst goed na of dit cadeau over een paar maanden nog even belangrijk voor je is als nu. Het is zonde wanneer het uiteindelijk stof ligt te verzamelen in de kast, nietwaar?

Begin op tijd

Het is een hele logische stap, maar vaak zie je het gebeuren dat mensen op het laatste moment even snel iets op een verlanglijstje zetten zonder hier goed over na te denken. Hierdoor eindig je misschien met een cadeau waar je weinig aan hebt, terwijl je iets anders beter had kunnen gebruiken. Denk er dus zeker een paar dagen over na en schrijf het gelijk op wanneer je je iets bedenkt. Je kunt bijvoorbeeld op je telefoon een notitie maken waar je goede cadeau-ideetjes voor jezelf verzamelt.

Zorg voor variatie

Uiteindelijk is het belangrijkste bij een cadeau het feit of jij er blij mee bent of niet. Maar het moet voor de gever natuurlijk ook leuk blijven om te schenken. Zeker wanneer je werkt met lootjes trekken en er verschillende mogelijke gevers zijn, is het handig om variatie aan te brengen in de lijst. Je broertje kan het misschien leuker vinden om een spel te geven, terwijl je moeder enthousiaster wordt van dat boek dat op je verlanglijstje staat. Zo houd je het voor iedereen leuk en blijft het tot op het laatste moment een verrassing wat je dit jaar van de gulle gever krijgt!

Maak het de gever makkelijk

Misschien ben je al een tijdje helemaal weg van iets wat alleen verkrijgbaar is in het buitenland. Het is dan verleidelijk om dit op je verlanglijstje te zetten, maar het kan degene die jouw lootje heeft getrokken onnodig veel moeite kosten om dat cadeau voor jou te scoren. Dat doet nogal af aan de pret van het geven van het presentje natuurlijk. Maak het daarom niet te lastig, er zijn vast meer dan genoeg leuke cadeaus die gemakkelijk online te bestellen zijn of zonder moeite te vinden zijn in de reguliere winkels. De aanloop naar Sinterklaasavond moet natuurlijk voor iedereen leuk blijven!

Sinterklaasgedichten.net

Sinterklaasgedichten.net weet dat bij elk sinterklaascadeau op pakjesavond een leuk gedicht hoort. Laat je gedicht makkelijk en eenvoudig maken door onze sinterklaasgedichten generator! Zelf dichten kan natuurlijk ook. Check wel even onze tips voor de leukste gedichten!