Sinterklaasgedichten | Blog | Lees het leukste nieuws!

De gaafste sinterklaascadeaus voor mannenPakjesavond komt er weer aan! Naast gave gedichten, een hele lading Sintsnoep en heel wat gezelligheid betekent dit natuurlijk ook dat het weer tijd is voor Sinterklaascadeautjes. Zeker voor mannen een lastige opgave; ze zijn nogal kieskeurig, die heren. Geen nood: met deze cadeaus scoor je zeker bij hem.

Wat geef je een man voor Sinterklaas?

(meer…)

Het lijkt soms iedere week wel Sinterklaas….Nadat Sinterklaas in Nederland is geweest gaat hij dit jaar op wintersport. Omdat wij niet achter willen blijven hebben de mensen van Chickies & Binkies een aantal leuke cadeautips voor de wintersport!

 

Knipsel

(meer…)

HMMM! Witte chocolade cheesecake met pepernoten en gezouten karamelVoor een overheerlijke cheesecake kun je ons altijd wakker maken. Wanneer deze ook nog eens tjokvol Sintlekkernijen zit, kan bij ons de pret al helemaal niet meer op! Daarom delen wij met alle plezier het overheerlijke Sinterklaasrecept voor een witte chocolade cheesecake met pepernoten en gezouten karamel met je.

Witte chocolade cheesecake kruidnoten

(meer…)

MJAM! Maak nu deze overheerlijke Pepernoten CheesecakeBij het lezen van de woorden “Pepernoten Cheesecake” loopt het water je toch in de mond? Bij ons in ieder geval wel! Check snel het volledige recept en ontdek hoe je deze Sintlekkernij zelf kunt maken. Let op: hij is zwaar verslavend!

Pepernoten cheesecake 1

 

(meer…)

Heerlijke Sinterklaas Cupcakes met SpeculaascrèmeHet mag misschien nog 1,5 maand duren voor de Sint weer in ’t land is, dat betekent niet dat wij niet alvast in de stemming kunnen komen met overheerlijke Sintlekkernijen. Deze week: verrukkelijke Sinterklaas Cupcakes met een hemelse Speculaascrème.

Sinterklaas Cupcake1

(meer…)

Sneak peak: De Club van Sinterklaas & Geblaf op de PakjesbootDe bladeren beginnen langzaam maar zeker weer van de bomen te vallen. Dat betekent dat de nieuwe Club van Sinterklaasfilm weer in aantocht is!

sinterklaas geblaf op de pakjesboot

(meer…)

Hoor de wind waait onwijs hard door de bomenHoor de wind waait

Pakjesavond staat weer voor de deur, en als we het weerbericht moeten geloven gaan de Pieten er een zware kluif aan hebben om de daken te bewandelen. Geen extreme kou, regen of hagel, maar een flinke zuidwester wind die gedurende de dag alleen maar heviger zal worden. (meer…)

De Pakjesavond checklistPakjesavond checklist

Kunnen jullie geloven dat het einde van het Sinterklaasfestijn alweer bijna in zicht is? Wij ook niet – die weken zijn werkelijk voorbij gevlogen. Helaas vertrekt de Sint weer richting Spanje aankomend weekend, maar voordat we allemaal gaan zitten kniezen hebben we eerst nog Pakjesavond voor de boeg! Dat is dé ultieme gelegenheid om het Sinterklaasfeest te vieren. Weet je zeker dat je alles in huis hebt om er een knalfeest van te maken? Wij helpen je in ieder geval op weg met onze Pakjesavond Checklist! (meer…)

Het leukste spelletje op Pakjesavond: DobbelenPakjesavond Dobbelen

Pakjesavond staat natuurlijk garant voor gezelligheid, lekker eten en leuke cadeautjes. Het is niet voor niets een van de meest plezierige familieavonden in het jaar. Om de avond naast al het lekkers, leuke surprises en geweldige gedichten helemaal compleet te maken, speel je het onwijs grappige Sinterklaas dobbelspel! Wij hebben de regels voor jou op een rijtje gezet.

(meer…)

Sinttoetje deluxe: Pepernoten TiramisuSinttoetje Deluxe PepernotenAls jij een echte Sinterklaasliefhebber bent, zeg je natuurlijk geen nee tegen al die overheerlijke pepernoten die dit seizoen verkrijgbaar zijn! Ze zijn uiteraard los ook hartstikke lekker, maar pepernoten zijn ideaal om te verwerken in de meest smakelijke recepten. Daarom vandaag speciaal voor jou: het recept voor een pepernoten tiramisu om je vingers bij af te likken!

(meer…)

Verrukkelijk Sintdessert: Tiramisu met speculaas en advocaatSinterklaas DessertBen jij een echte zoetekauw? Dan ga jij vast helemaal los op alle Sintlekkernijen die in deze periode ten overvloede verkrijgbaar zijn. Hoewel alles zo ook al lekker is, kan het natuurlijk nooit kwaad om creatief in de keuken te zijn met al dit lekkers. Neem nu speculaas; dat doet het water ook zo wel je in de mond lopen, maar wanneer je hier tiramisu mee maakt geeft dit toch net wat extra’s! Wij hebben een recept voor jou gemaakt waarbij je je vingers gretig aflikt!

(meer…)

Wat geef je haar vooral niet voor SinterklaasSinterklaas

Cadeautjes geven is een kunst op zichzelf, zeker wanneer je iets voor een vrouw moet kopen. Ze zijn – met recht – zo nu en dan een beetje kieskeurig, al begrijpen ze als geen ander dat het om het gebaar gaat. Vrouwen zijn over het algemeen van mening dat je vooral goed na moet denken over het presentje. Dus: wil je echt scoren bij het vrouwelijke geslacht, blijf dan ver uit de buurt bij de volgende cadeaus.

(meer…)

Wat geef je hem vooral niet voor SinterklaasSinterklaas

Mannen zeggen vaak maar simpele wezens te zijn. Althans, dat is wat ze zelf willen geloven. Maar dat ego is vaak gevoeliger voor bepaalde dingen dan ze je laten merken, vooral bij cadeaus. Pakjesavond is de ideale gelegenheid om iets leuks te doen voor hem, dus verknal je dat liever niet met je cadeautje. Daarom speciaal voor jou: drie Sinterklaascadeaus die je hem maar beter niet kunt geven.

(meer…)

Top 3 Sinterklaascadeaus voor vrouwenTop 3 Cadeaus Vrouwen

Pakjesavond komt weer beetje bij beetje dichterbij! De zoektocht naar het perfecte Sinterklaascadeau kan dus weer beginnen. Maar met zoveel leuks op de markt is het soms moeilijk kiezen. Zeker voor vrouwen kan het lastig zijn, want laten we eerlijk wezen; ze kunnen behoorlijk kieskeurig zijn! Wij van sinterklaasgedichten.net helpen je natuurlijk graag een handje met het uitkiezen van een geweldig cadeau. Met deze tips scoor je gegarandeerd!

(meer…)

Pepernoten van de Pepernotenfabriek: welke is de lekkerste? (deel 2)Sinterklaas_Pepernoten_Pepernotenfabriek_2_cropped

Wat is het eerste dat in je opkomt wanneer je denkt aan de Sinterklaastijd? De kans is groot dat die heerlijke, kruidige bolletjes als eerste in je hoofd opdoemen; pepernoten natuurlijk! Hoewel wij van sinterklaasgedichten.net ze in alle soorten en maten kunnen waarderen, liep het water ons natuurlijk in de mond toen wij hoorden van de pop-upketen De Pepernotenfabriek van Van Delft; zestien winkels die in de Sinterklaasperiode meer dan vijftig verschillende pepernoten aanbieden. Die testen wij uiteraard met alle liefde voor jou. Deze week gaan de smaken Yoghurt, Irish Coffee, Melkchocolade M&M, Framboos en Staartpeper de strijd met elkaar aan.

(meer…)

Sinterklaasrecept: Hartige BanketstaafBanketstaaf Sinterklaas

Het klinkt misschien vreemd voor sommige mensen, maar het is toch echt zo: niet iedereen is een onwijze zoetekauw. Aan deze groep mensen is de overvloed aan pepernoten en marsepein niet besteed. Gelukkig hebben we hier een oplossing voor gevonden: de hartige banketstaaf! Zo kan ook iedereen die geen fan is van suiker toch genieten van typische Sintlekkernijen. Het recept vind je natuurlijk hier op Sinterklaasgedichten.net!

(meer…)

Goddelijk en glutenvrij pepernotenreceptGlutenvrije Pepernoten

Wie kan er nou nee zeggen tegen pepernoten? Niemand natuurlijk, maar sommige mensen hebben geen andere keuze. Pepernoten bevatten namelijk gluten en niet ieder lichaam kan dit even goed verdragen. Omdat wij van sinterklaasgedichten.net vinden dat iedereen moet kunnen genieten van deze heerlijke koekjes, hebben wij een pepernotenrecept  voor jullie dat volledig vrij van gluten is. En het is nog onwijs lekker ook!

(meer…)

Hoeveel calorieën zitten er in Sintsnoepgoed?Sint snoepgoed

Wat is het toch ontzettend lekker, al dat snoepgoed van het Sinterklaasseizoen. Want zeg nou zelf, je gaat niet net als Amerigo enkel worteltjes snacken. Helaas behoren deze lekkernijen niet tot de meest gezonde categorie, dus snoepen met mate is hierbij zeker aanbevolen. Wil je precies weten om hoeveel calorieën het hier gaat? Sinterklaasgedichten.net weet het je precies te vertellen!

(meer…)

De leukste Sintdecoratie voor jouw huisTop 3 Cadeaus Vrouwen

Dat de Sinterklaastijd is aangebroken, was sinds afgelopen september in de supermarkten al duidelijk. Wanneer het ook langzamerhand zichtbaar is op straat, kan jouw huis natuurlijk niet achterblijven! Zo kom je in ieder geval goed in de perfecte stemming voor de leukste periode van het jaar. Sinterklaasgedichten.net heeft een aantal leuke ideeën voor je op een rijtje gezet.

(meer…)

Sinterklaasjournaal vanaf vandaag weer op de buisSinterklaas en pieten

Deze avond kan de Sinterklaaspret voor kinderen dan echt officieel van start: het Sinterklaasjournaal is vanaf vandaag weer iedere dag te zien op televisie! In dit journaal worden de belevenissen van Sinterklaas en de Pieten op de voet gevolgd, met deze week de reis naar Meppel. Het Sinterklaasjournaal wordt om 18.00 uitgezonden op NPO 3.

Ieder jaar weer worden de belevenissen van Sinterklaas en de Pieten dagelijks samengevat in het Sinterklaasjournaal. Diverse reporters gaan hiervoor op pad en de presentatie ligt, zoals altijd al is geweest, in handen van Dieuwertje Blok. Het journaal wordt tot en met de laatste week dat Sinterklaas in Nederland is dagelijks op de publieke omroep uitgezonden, met een weeksamenvatting op zondagen.

Ben jij ook zo benieuwd naar wat Sinterklaas en zijn Pieten dit jaar weer gaan beleven in hun reis naar Nederland? Zal alles wel oké zijn en komen ze op tijd aan in Meppel? Je ziet het vanaf vandaag, iedere dag om 18.00 op NPO 3!

Pepernoten van de Pepernotenfabriek: welke is de lekkerste? (Deel 1)Sinterklaas_Pepernoten_Pepernotenfabriek_1_cropped

Woon jij in Amsterdam, Rotterdam, Breda of een andere grote stad? Dan is de kans aanzienlijk dat je gehoord hebt van de Pepernotenfabriek; een keten van pop-upstores van Van Delft waar tijdens de Sinterklaasperiode een gigantisch assortiment aan pepernoten wordt aangeboden. Dat klinkt natuurlijk als muziek in de oren van de redactie van Sinterklaasgedichten.net! Een ware pepernotentest kan daarom niet uitblijven. In deze editie onderwerpen we de smaken karamel, stroopwafel, sinaasappel, truffel-kaneel en de authentieke pepernoot van Van Delft aan de ultieme test.

(meer…)

Zo maak je zelf een mijterMijter Sinterklaas

Je zal ze vast ook zo in de winkel kunnen kopen: een superleuke mijter zoals Sinterklaas altijd draagt. Maar hoeveel leuker is het wanneer je deze zelf maakt? Zo weet je zeker dat niemand dezelfde heeft en het is bovendien ook nog eens hartstikke leuk om te doen! Wij leggen je uit wat je hiervoor nodig hebt en hoe je dit aanpakt.

(meer…)

Populaire Sinterklaascadeaus voor meisjesSinterklaas cadeau meisje

De dagen worden korter en de nachten een stuk kouder. Dat betekent – naast het feit dat je jouw winterjas weer af kunt stoffen – dat pakjesavond weer in het vooruitzicht ligt! De favoriete dag van menig kind, dus wordt het tijd om je te begeven in de spulletjes waar menig kinderhart sneller van gaat kloppen. Wij hebben daarom vijf populaire Sinterklaascadeautjes voor meisjes op een rijtje gezet voor je.

(meer…)

De meest originele SinterklaasweetjesSinterklaas weetjes

Als echte Sinterklaasliefhebber weet jij natuurlijk bijna alles van de Goedheiligman. Dat kan ook niet anders, want jij staat iedere keer weer vooraan wanneer de stoomboot in de haven parkeert en kan zelfs in je slaap zonder moeite alle liedjes opdreunen. Maar wat heeft Sinterklaas met het huwelijk te maken en wat is eigenlijk zijn geboortenaam? Wij van Sinterklaasgedichten.net weten het je te vertellen!

(meer…)

Top 3 cadeaus voor jongensTop 3 Cadeaus Jongens

De jongens van tegenwoordig zijn cool, daar is geen twijfel over mogelijk. Het is tijdens de Sinterklaasperiode dan ook echt not done om met een suf cadeau aan te komen voor deze jongeheren. Bij deze stoere heren horen natuurlijk de gaafste gadgets, dat snap je zelf ook wel. Sinterklaasgedichten.net selecteert daarom drie coole cadeaus waar je gegarandeerd mee scoort op pakjesavond.

(meer…)

Heerlijk Sinterklaasrecept: goddelijke speculaasmousseReceot Sinterklaas SpeculaasmousseBij Sinterklaas denk je natuurlijk aan gezelligheid, cadeautjes, gedichten en… Speculaas! Wij kennen maar weinig mensen die niet helemaal verzot zijn op deze overheerlijke, kruidige koekjes. Tijdens de gezellige Sintperiode heb je dan ook het ultieme excuus om je buikje rond te eten van deze Sintlekkernij. Mocht je hier graag wat variatie in aanbrengen hebben wij een onwijs goed speculaasalternatief voor je: een zachte, romige speculaasmousse. Heerlijk als dessert of gewoon om lekker van te snoepen tussendoor. Wij leggen uit hoe je binnen een mum van tijd hiervan kan genieten!

(meer…)

Zo maak je het beste verlanglijstjeVerlanglijstje Sinterklaas

Wanneer 5 december nadert, komt de gezelligste periode van het hele jaar in zicht. Gezellig samenzijn met vrienden en familie, genieten van de lekkerste Sintsnacks, lachen om elkaars hilarische gedichten en, misschien wel het hoogtepunt van de avond, jouw cadeautje in ontvangst nemen. Hoewel dit jaarlijks de nodige spanning oplevert, weet je eigenlijk wel al in welke richting je het moet zoeken. Daar bestaan nou eenmaal verlanglijstjes voor, waardoor iemand makkelijk een geschikt cadeau voor je uit kan kiezen. Niet iedereen is hier even vaardig in en kan de nodige tips gebruiken voor een geslaagd verlanglijstje. Wij zetten voor jou de belangrijkste tips op een rijtje!

(meer…)

Originele sinterklaascadeaus voor mannenSinterklaas Cadeau Mannen

Mannen; ze denken simpele wezens te zijn, maar stiekem zijn ze zo nu en dan behoorlijk complex. Toch zeker wanneer het gaat om het krijgen van een cadeautje, de heren vinden lang niet altijd alles even leuk. Een goed cadeau voor mannen moet altijd aan een aantal eisen voldoen: het moet praktisch zijn of gewoon onwijs gaaf, liefst gewoon een combinatie van beide. Wij van Sinterklaasgedichten.net hebben een aantal originele cadeau-ideeën voor je op een rijtje gezet.

(meer…)

Overheerlijk recept voor gevulde speculaasRecepten Sinterklaas Gevulde Speculaas

Bij het Sinterklaasseizoen denk je waarschijnlijk aan – hoe kan het ook anders – Sinterklaas, gave surprises, de leukste cadeautjes en onvoorstelbaar leuke gedichten. En de typische Sinterklaaslekkernijen natuurlijk, die mogen zeker niet ontbreken. Het overgrote deel hiervan kun je gewoon halen bij de supermarkt, wat zeker lekker is maar dat kan natuurlijk nog beter. Eén van onze favorieten is eigengemaakte gevulde speculaas, daar kan de voorverpakte variant nooit tegenop. Wij leggen je stap voor stap uit hoe je dit maakt.

(meer…)

Gezond snoepen: healthy sinterklaas snacksSinterklaas receptenHet valt niet te ontkennen: pepernoten en banketstaven zijn nou eenmaal ontzettend lekker. Over marsepein nog maar niet te spreken. En gevuld speculaas, taai taai en chocoladeletters. Loopt jouw mond ook al vol water bij de gedachte hieraan en kun je al deze lekkernijen in oktober en november gewoon niet weerstaan? Dan heb je vast ook wel ervaring met de kilo’s die er in deze periode aanvliegen. Want jammer genoeg zitten deze delicatessen nou eenmaal propvol calorieën. Tijd voor een aantal gezonde snackopties van sinterklaasgedichten.net!

(meer…)

Drie populaire figuren als SinterklaassurprisesSinterklaas drie populaire surprises

De tijd van Sinterklaasliedjes en schoenen zetten is weer in zicht! Tussen al deze pepernotenpret door moeten er ook dit jaar weer lootjes getrokken worden. Altijd spannend, want wie heeft jou dit jaar en misschien nog wel belangrijker; voor wie mag jij dit jaar een surprise maken? Je wilt natuurlijk niet gaan voor een voor de hand liggende pakjesboot of de Sinterklaaspop die iedereen maakt. Wanneer je een supermooie surprise wilt maken die bij iedereen in de smaak valt, kies je voor figuren die momenteel razend populair zijn. Sinterklaasgedichten.net heeft er drie voor je op een rijtje gezet!

(meer…)

Opening Pepernotenfabriek Breda een feitPepernotenfabriek Breda

Voor pepernoten minnend Breda is het vandaag dan eindelijk zover: de Pepernotenfabriek van Van Delft opende vandaag officieel de deuren en sinterklaasgedichten.net was daar natuurlijk bij! De winkel – gelegen aan de Korte Brugstraat 1 – is daarmee één van de zestien pop up stores in Nederland die zich dit najaar manifesteren als pepernotenparadijs. Met een onwijs breed assortiment aan Sintlekkernijen – ze hebben maar liefst meer dan vijftig verschillende soorten pepernoten – luiden zij de tijd waarin iedereen massaal aan deze kruidige koekjes feestelijk in. (meer…)

Nieuwe Club van Sinterklaasfilm zaterdag in premièreClub van Sinterklaas film

Aanstaande zaterdag is het dan eindelijk zover; De Club Van Sinterklaas & De Verdwenen Schoentjes gaat in première! Op 10 oktober wordt bij CineMec in Ede de rode loper uitgerold voor Sinterklaas minnend Nederland. (meer…)

De Club van Sinterklaas App nu verkrijgbaar in App StoresDe Club Van Sinterklaas App

Als trouwe Sinterklaas fan is het van 14 november tot 5 december een magische periode voor jou. Pepernoten, cadeautjes en natuurlijk mag de Club van Sinterklaas hier niet in ontbreken. Kan de pret wat jou betreft niet snel genoeg beginnen? Dan hebben wij leuk nieuws voor je: de enige echte Club van Sinterklaas app is nu verkrijgbaar in de Apple App Store en de Google Play Store. (meer…)

Sinterklaas spanning bij kinderen!Sinterklaas

Kinderen vinden de tijd van Sinterklaas natuurlijk super spannend en zijn soms in die periode best wel zenuwachtig. Als ouder kan het dan natuurlijk zijn dat je niet precies weet wat je moet doen of moet zeggen. Daarom hieronder wat tips die de zenuwen bij de kinderen wat verminderen. (meer…)

Het SinterklaasjournaalSinterklaas Journaal

Zoals elk jaar komt ook dit jaar weer het Sinterklaasjournaal op de televisie en wel vanaf november. De uitzendingen vinden iedere avond plaats tot en met 4 december. De afleveringen beginnen om 18.00 uur. Zorg dat je met je kids dus klaar zit rond deze tijd en dat de televisie op de zender NPO 3 op Zapp staat. (meer…)

De Club van Sinterklaas & De Verdwenen Schoentjes: bekijk de trailer!We hebben er even op moeten wachten, maar eindelijk is het dan zover: de trailer van De Club van Sinterklaas & De Verdwenen Schoentjes staat online! In dit exclusieve voorproefje van de film maken we kennis met nieuwe schurken en zien we oude, trouwe bekenden weer terug. Ook al nieuwsgierig geworden naar het nieuwe avontuur van De Club van Sinterklaas? Check dan snel deze video! (meer…)

Dag zomer, hallo pepernoten!pepernoten

Waarschijnlijk toen je de afgelopen maand door de Albert Heijn liep was je met je gedachten nog bij de palmbomen, de Costa Brava en allerlei zomerse drankjes. Toch kon je er niet om heen en lagen de pepernoten alweer in de schappen. In een keer het besef dat we weer richting de herfst gaan, tenslotte wordt het ook steeds sneller donker. Of je het nou leuk vind of niet, die pepernoten hebben toch ook wel weer iets? Lekker die kneuterigheid van het plezier met aanloop naar die feestdagen die nog (gelukkig) ver weg lijken te blijken. (meer…)

Op de set bij de nieuwe Sinterklaas filmAloys en Yorrick van www.nwtv.nl waren aanwezig op de set van de nieuwe sinterklaas film. Ze mannen vroegen de goedheiligman de tabberd van het lijf zo pretenderen ze. De film zal vanaf 14 oktober in de bioscoop draaien. de titel van de film is: De club van Sinterklaas & de verdwenen schoentjes. (meer…)

Sinterklaas komt dit jaar aan in Meppel!Sinterklaas Meppel

14 November 2015 is het zover! Dan komt de stoomboot van Sinterklaas met alle zwarte pieten weer aan in Nederland om alle kinderen te verwennen met cadeautjes en pepernoten.

(meer…)

Ook in 2015 weer een Club van Sinterklaas film!Sinterklaas Film

In 2015 zal de filmreeks van de Club van Sinterklaas worden uitgebreid met een nieuwe film.
Nadat in 2012 de film De Club van Sinterklaas & Het Geheim van de Speelgoeddokter uitkwam werd deze met luid gejuich ontvangen. Hetzelfde gold voor de films in 2013 en 2014. Daarom heeft sinterklaas besloten ook dit jaar weer een film te maken over de spannende verhalen die hij ieder jaar weer meemaakt.

(meer…)

SinterklaasavondSinterklaas is vertrokken

Het Sinterklaasweekend zit er alweer op. De Goedheiligman is samen met zijn pieten weer terug naar Spanje en wij kijken terug op een gezellig Sinterklaasweekend toch?! Wat hebben jullie allemaal gedaan?

 

Goedkoop Sinterklaas vieren doe je zoSinterklaas goedkoop

De decembermaand is begonnen en voor velen zijn de feestdagen deze maand een ware aanslag op hun portemonnee. Eerst Sinterklaas en daarna Kerst. Gelukkig zijn er een aantal tips om te zorgen dat je veel plezier hebt voor weinig geld. Dus hierbij tips hoe je voor minder geld toch een heerlijk avondje van 5 december kunt maken!

(meer…)

Sinterklaas dessert met pepernotenPepernoten Dessert

Ben jij dit jaar aan de beurt om een lekker Sinterklaas dessert te verzinnen? Dan heb je hier een lekker recept dat culinair entertainer Peter Kesseler uit Roosendaal heeft bedacht. Het is geen hartig gerecht, maar iets zoets. Dat je kunt serveren na een diner of kunt eten bij de koffie. (meer…)

Sinterklaas ontdekt webshop en koopt vooral ’s avondsSinterklaas Web

De laatste paar dagen voordat het pakjesavond is zijn ingegaan. Sinterklaas is druk bezig met het online bestellen van pakjes. De grootste piek in het aantal bestellingen wordt begin deze week verwacht. Webshops werken deze dagen op volle toeren. Sint en Piet die in totaal 530 miljoen euro uitgeven aan het kinderfeest, klikken zich een slag in de rondte om alle presentjes op tijd binnen te hebben. Feestelijk verpakt natuurlijk! (meer…)

PepernotencakeSinterklaas cupcakes

Nog één week voordat het 5 december is en pakjesavond kan gaan beginnen. Ben je nog aan het nadenken wat voor lekkers je wilt eten tijdens het voorlezen van de gedichten, het lachen om de surprises of tijdens het uitpakken van de cadeautjes? Dan hebben wij van sinterklaasgedichten.net hier een lekkere pepernotencake recept voor je.

(meer…)

Top 5 boeken voor hemSinterklaas Boeken

Gisteren kon je lezen wat de top 5 boeken voor vrouwen was, vandaag zijn de mannen aan de beurt. Misschien grappig, maar in allebei de top 5 komen twee dezelfde boeken terug. Hebben mannen en vrouwen dan toch soms dezelfde smaak? Zie wat je hier voor de man kunt kopen! Mooi sinterklaasgedichtje erbij en meneer is ook weer blij!

(meer…)

Top 5 boeken voor haarTop 5 boeken voor haar

Vaak komt een goed lees – of koekboek wel terug op het verlanglijstje van een vrouw. Daarom geven wij je hier een top 5 van boeken die op bol.com staan voor dé vrouw. Bij bol.com is het een groot voordeel dat je vaak het bestelde product een dag later al in huis hebt. Dus ideaal als je zelf geen tijd hebt om een bezoekje te brengen aan een boekhandel.

(meer…)

Sinterklaas vieren op 5 december ongekend populairSinterklaas 5 December

Dit jaar wordt Sinterklaas vieren ongekend populair op 5 december. Vorig jaar vierde slechts een vijfde Sinterklaas op de dag zelf, terwijl dit jaar door twee keer zo veel Nederlands Sinterklaas op 5 december wordt gevierd.

(meer…)

Sinterklaas feestje voor volwassenenPepernoten voor Sinterklaas

De decembermaand is gezellig, heel gezellig. Tenminste als je er zelf een feestje van maakt. Sinterklaas hoeft niet per se alleen het feestje te zijn voor kinderen, ook voor volwassenen is het een feestje.
Sinterklaas is persoonlijk, je maakt een surprise of gedicht voor iemand die je goed kent.

(meer…)

Een ‘high five’ van SinterklaasIn Dordrecht is het Sinterklaashuis weer geopend. Kleine kinderen, ouders, opa’s en oma’s en leraren stonden in de rij om een glimp op te vangen van de goedheiligman en zijn onderkomen.

(meer…)

Speculaas receptSpeculaas

Tijdens het Sinterklaasfeest mogen de speculaas poppen natuurlijk niet ontbreken! En niks is lekkerder dan speculaas zelf maken. De kookpiet ging aan de slag en heeft hier een lekker recept voor jouw eigen gemaakte speculaas. 

(meer…)

De Sinterklaas Express rijdt weer!In het weekend van 22 en 23 november is het weer zover, dan komt Sinterklaas met zijn Pieten een bezoek brengen aan Museumspoorlijn S.T.A.R. Op beide dagen zal Sinterklaas twee ritten met de trein maken. 

(meer…)

Schoentje zettenSinterklaas Schoen zetten

Het schoentje zetten in de Sinterklaasperiode door kinderen is typisch iets wat bij het Sinterklaasfeest hoort. Maar hoe is dit idee ontstaan en wat betekent het? 

(meer…)

Geschiedenis van SinterklaasSinterklaas geschiedenis

Sinterklaas vieren wij al ontzettend lang maar weet jij precies hoe en waar het verhaal is begonnen? Nee? Dat is niet erg, het verhaal lees je hieronder! 

(meer…)

Het SinterklaaskookboekSinterklaas Kookboek

In culinair Nederland is Yolanda van der Jagt een grote naam. Samen met Anneke Ammerlaan heeft ze haar achtste boek geschreven: Het Grote Sinterklaas Kookboek, misschien wel het standaardwerk voor eenvoudig en toch feestelijk tafelen in ongedwongen Hollandse familiesfeer, zoals het hoort op Sinterklaasavond. 

(meer…)

Zwarte schmink en zwarte pietenpakken nog nooit zoveel verkochtZwarte piet

In aanloop naar Sinterklaas dit jaar heeft Cees van der Horst nog nooit zoveel pakken verkocht en verhuurd als voorgaande jaren. Terwijl hij toch al wel dertig jaar in de verkoop en verhuur van onder meer zwarte pietenpakken zit. Ondanks alle protesten en opgelegde gekleurde Pieten gaan zijn klanten voor zwart. En niet een beetje zwart, nee pikzwart. 

(meer…)

Zapp SinterklaasfeestSinterklaas_Zappsinterklaasfeest

Eind november is het weer zo ver het Zapp Sinterklaasfeest! Op zaterdag 29 en zondag 30 november komt Sinterklaas ook dit jaar weer naar de Jaarbeurs in Utrecht om daar zijn verjaardag te vieren! 

(meer…)

5 x De lekkerste chocolademelk receptenSinterklaas Chocolademelk Recepten

De dagen worden kouder en het wordt eerder donker, dat betekent: weer tijd voor lekkere warme chocolademelk! Wij hebben hier voor jou de vijf lekkerste recepten op een rij gezet. Heerlijk met pepernoten of kruidnoten, of marsepein! 

(meer…)

Voorpret voor pakjesavondSinterklaas pakjesavond

Voor kinderen breekt straks een spannende tijd aan. Zodra Sinterklaas op 15 november in ons kikkerlandje is gearriveerd denken kinderen nergens anders meer aan. De tijd van het ”schoentje” zetten, verlanglijstjes maken en Sinterklaasliedjes zingen is dan aangebroken en dat is voor kinderen natuurlijk een groot feest. Om kinderen op een andere manier bezig te laten zijn met Sinterklaas zijn er verschillende Sinterklaas spelletjes die ze kunnen spelen op een vrije middag. 

(meer…)

Ieder kind heeft recht op de SintSinterklaas voor iedereen

Sinterklaas is voor veel gezinnen in Nederland helemaal geen feest. Deze gezinnen zijn vaak financieel noodlijdend en niet in staat zelf een cadeautje voor hun kind te kopen. Daardoor gaat de Sint aan hun deur voorbij. Weet je wat dit betekent voor een kind? Hoe leg je een kind uit dat Sinterklaas er niet voor hem of haar is? Niet, dat zal geen enkel kind begrijpen. Daarom is de Sinterklaasbank dit jaar van start gegaan met een nieuwe slogan: ”Ieder kind heeft recht op de Sint.”

(meer…)

Surprise makenSinterklaas surprises

Binnenkort een surprise maken op de planning staan, maar nog geen idee hoe je dit aan gaat pakken? Dan gaat het lezen van deze blog je misschien wel helpen. Laat je creatieve brein maar eens goed z’n werk doen!

(meer…)

Online speelgoedSinterklaas speelgoed

De tijd om een bezoekje aan de speelgoedwinkel te brengen komt er weer aan, mits je natuurlijk niet aan Sinterklaas doet. Nu weet iedereen dat de laatste paar weekenden voor 5 december het ontzettend druk kan zijn in speelgoedwinkels. Onthoud dan het volgende, je hoeft namelijk niet per se naar een winkel om speelgoed te kopen. Je kunt het ook makkelijk online bestellen!
Je kunt op verschillende sites terecht voor speelgoed. Je kunt op je gemak rondneuzen wat ze allemaal hebben. Vaak in een ”echte” speelgoedwinkel zie je teveel en kan je vaak geen keuze maken uit al het speelgoed. Online is vaak alles overzichtelijk en kan je geselecteerd zoeken. Bestel je speelgoed online, dan is het vaak de volgende dag al in huis. Houdt er wel rekening mee dat het wat drukker kan zijn in de feestmaand december met het versturen van pakketjes.

(meer…)

Snoepgoed van SinterklaasSnoepgoed sinterklaas

Op 5 december maar ook op de maanden ervoor is het snoepgoed van Sinterklaas populair. Niet alleen bij kinderen valt het in de smaak ook volwassenen zijn er niet vies van. Maar welk snoepgoed van de Sint is het beste en het meest bekend bij het Nederlandse volk? Hieronder volgt de top vijf!

(meer…)

Kruidnoot of pepernoot?Kruidnoot en pepernoot

Een pepernoot en een kruidnoot worden vaak met elkaar verwisseld. Toch verschillen ze in structuur en smaak. Een pepernoot lijkt het meest op taaitaai en heeft een honingsmaak. In een pepernoot wordt ook vaak anijs gebruikt. De pepernoot is gemaakt van roggemeel. In pepernoten zit minder verzadigd vet dan in kruidnoten.

(meer…)

Komt Sinterklaas met gele pieten?Sinterklaas en pieten

Het duurt nog ruim een maand voordat Sinterklaas in Nederland aankomt, toch lijkt de intocht spannender te worden dan voorgaande jaren. Want de grote vraag is, welke kleur zullen de pieten dit jaar hebben?

(meer…)

Het dobbelspelSinterklaas dobbelspel

Geen kleine kinderen meer in je omgeving maar wel zin om Sinterklaas te vieren? Dan is het dobbelspel misschien een leuk idee! Dit spel kan je spelen met vrienden, familie, collega’s of wie dan ook! Het leukste is wel als er circa 10 mensen mee doen met het spel omdat je dan meer uitgedaagd wordt. Misschien fijn om te weten, je hoeft vooraf thuis niks te maken of een gedicht te rijmen! Het enige wat je moet doen is een cadeautje kopen…

(meer…)

Winston schrijft een SinterklaasprentenboekSinterklaas prentenboek

Al 11 jaar verschijnen elk jaar sinterklaaskinderboeken uit de pen van bekende Nederlanders. Dit jaar is het de beurt van presentator Winston Gerschtanowitz om een prentenboek over Sinterklaas te maken. De tekeningen bij Sinterklaas en de tijdmachine komen van de hand van de Amerikaan Bill Robinson. Het is de eerste keer dat Winston een boek schrijft, hij is bijzonder trots op het resultaat. ”Het is een spannend kinderverhaal geworden.”

(meer…)

Gouda vrolijkt stad opSinterklaas in Gouda

Gouda heeft de Uiterste brug tijdelijk omgetoverd tot een speciale ‘Sinterklaaswensbrug’. Tot 5 december kunnen Sinterklaasfans een schoen met daarin een wens aan de brug hangen. (meer…)

Sinterklaas en het zebrapaard ruim 19.000 keer door bakkers besteldSinterklaas en het zebrapaard

De dvd ‘Welkom Sinterklaas en het Zebrapaard’ is een hit binnen de bakkerijbranche. Gezamenlijk hebben de deelnemende bakkers bestelling geplaatst voor ruim 19.000 dvd’s, meldt Paul van Pelt van Bakeplus.

(meer…)

Sinterklaas & het Pieten MysterieSinterklaas en pietenmysterie

In 2004 bracht het SinterklaasTheater haar eerste Sinterklaas-theatervoorstelling in Openluchttheater Caprera in Bloemendaal. Nu, 10 jaar later, komt het SinterklaasTheater met de nieuwe voorstelling ”Sinterklaas  en het Pieten Mysterie” naar het Kennemer Theater in Beverwijk en de Stadsschouwburg in Haarlem.

(meer…)

Pepernoten receptPepernoten recept

Pepernoten kan je al weer een tijdje kopen, maar zelf maken is natuurlijk ook erg lekker! Het pepernoten recept is zeker niet moeilijk en zeker aan te raden.

(meer…)

De nieuwe Sinterklaasfilm met regenboogpietSinterklaas en regenboogpiet

De nieuwe sintfilm, Sinterklaas & Diego : Het Geheim Van De Ring, verschijnt woensdag 8 oktober en is de eerste film met een regenboogpiet. Regisseur Roy Poortmans ziet het als leuke gimmick met een knipoog naar de discussie. De andere pieten van Sinterklaas blijven in de film bruin. ”Sinterklaas is een kinderfeest, kinderen zijn niet bezig met de etnische afkomst van pieten.”

(meer…)